Aké sú podmienky na slovenských lyžiarskych strediskách?

NETKY.SK • 23 December 2019, 17:22 • 2 min
Aké sú podmienky na slovenských lyžiarskych strediskách?

Počasie na väčšine Slovenska ani zďaleka nevyzerá Vianočne. Mnohí z nás sa v decembri chystajú na lyžovačku, no sú na strediskách vhodné podmienky?

slovakia

left justify in out

Na väčšine územia Slovenska sú plusové teploty, dážď a silný vietor. Vianočná lyžovačka je u mnohých súčasťou sviatočného programu, no v decembri si tento zimný šport neužijeme. Kam sa oplatí vycestovať a naopak, kde sneh nenájdeme?

 

Lyžiarske stredisko Jasná

Najlepšie lyžiarske stredisko na Slovensku je Jasná, nachádza sa v Nízkych Tatrách, jednej z najekologickejších oblastí Európy. Jasná ponúka lyžiarom všetko potrebné, no momentálne na tomto stredisku nie je možné zasnežovať kvôli nepriaznivému počasiu. Do Vianoc je väčšina zjazdoviek mimo prevádzku. Ak už vlastníte skipas, automaticky náhradu nedostanete, avšak po dohode s vedením vám môžu poskytnúť náhradný skipas na túto alebo ďalšiu sezónu. To závisí od lanoviek, ktoré sú otvorené. Obdržať môžete tiež vouchery v hodnote 22 EUR, ktoré môžete využiť po registrácii cez web Gopass.

 

img

 

Malinô Brdo Ružomberok

Jedným z najlepších stredísk pre extrémne skoky je stredisko Skipark Ružomberok - Malinô Brdo. Názov, aj keď trochu komplikovaný, stojí za to si ho zapamätať. Momentálne ani toto stredisko nie je otvorené vďaka zlým podmienkam na lyžovanie. „Lyžiarska sezóna u nás ešte nezačala a pravdepodobne nezačne ani nasledovných 10 dní,“ informovalo nás vedenie strediska. Lanovka však bude spustená pre peších turistov od 27.decembra.

 

img

 

Lyžiarske stredisko Štrbské pleso

Štrbské pleso je považované za najlepšie vysokohorské stredisko Vysokých Tatier. Lyžiarske podmienky sú tu napriek tomu tiež nepriaznivé. Z 12 zjazdoviek sú otvorené len 4, v prevádzke sú štyri vleky z ôsmych. K dnešnému dňu je na zjazdovkách 15cm čerstvého snehu, preto ich technicky upravujú.

 

Viac informácii o najlepších lyžiarskych strediskách na Slovensku sa dozviete v článku "Najlepšie lyžiarske strediská na Slovensku, ktoré sa už oplatí navštíviť".  Stav skiparkov budeme aktualizovať.

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies