Aké sú najbezpečnejšie spôsoby ukladania Bitcoinov?

NETKY.SK • 11 August 2017, 20:05 • 2 min
Aké sú najbezpečnejšie spôsoby ukladania Bitcoinov?

BRATISLAVA – Počas uplynulých mesiacov popularita Bitcoinu značne narástla, cena sa strojnásobila a záujem o túto digitálnu menu naďalej trvá. So stúpajúcou popularitou však priamo úmerne narastá aj počet hackerských útokov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V súčasnosti do digitálnych mien smeruje viac investícií ako kedykoľvek predtým. Mnoho investorov je v tomto systéme nových a nie všetci majú vedomosti o tom, ako udržať svoje investície v bezpečí. To využívajú hackeri, ktorí sú naozaj vynaliezaví a prichádzajú s dômyselnými spôsobmi ako ilegálne získať vaše kryptomeny. Existuje mnoho spôsobov uloženia Bitcoinov a tu je zopár z nich, ktoré môžu byť bezpečnejšie ako ostatné.

 

img


Peňaženka v osobnom počítači

 

Táto varianta ponúka množstvo výhod oproti online peňaženke. Je pravda, že online peňaženky sú ľahko prístupné odkiaľkoľvek na svete, sú však aj zraniteľnejšie voči potenciálnemu hackerskému útoku. Tieto peňaženky sú však prístupné iba prostredníctvom vášho osobného počítača a osobné bezpečnostné kľúče sú uložené len na tomto počítači. Tým sa znižuje online odhalenie vášho bezpečnostného kľúča. Napriek tomu je tento druh peňaženky stále náchylný na hacknutie, ak sa váš počítač nakazí škodlivým softvérom určeným na získavanie kľúčov a ukradnutie Bitcoinov.

 

img

 

Hardvérová peňaženka

Hardvérová peňaženka je bezpečnejšia ako peňaženka uložená v osobnom počítači. Tieto peňaženky sú na externých hardvérových zariadeniach ako napr. na USB kľúčoch, ktoré môžete nosiť so sebou. Ďalšou výhodou hardvérovej peňaženky je úplná anonymita, s ktorou môžete realizovať transakcie. Neexistujú žiadne osobné informácie spojené s hardvérom, takže pri transakciách nemôžu uniknúť žiadne identifikačné dáta. Hardvérové peňaženky sú odolné voči škodlivému softvéru a v prípade, že stratíte peňaženku, budete môcť získať svoje prostriedky späť pomocou počiatočnej frázy.

 

img

 

Papierová peňaženka


Tento spôsob ukladania Bitcoinov je tiež relatívne bezpečný, aj keď vyžaduje trochu lepšie chápanie toho, ako fungujú digitálne meny. Papierovú peňaženku si môžete vytvoriť pomocou mnohých webových stránok, online, alebo offline na vašom počítači pre ešte väčšiu bezpečnosť. Papierové peňaženky sa ľahko uskladňujú, keďže nie sú náročné na priestor a ponúkajú skutočnú anonymitu. Bitcoiny sú jednoducho nejakým spôsobom napísané na papieri.

 

img

 

Fyzické mince


V súčasnosti narastá počet spoločností, ktoré umožňujú investorom nakupovať fyzické Bitcoiny. Kúpená minca obsahuje samolepku odolnú voči falšovaniu pokrývajúcu vopred určené množstvo Bitcoinu. Pri kúpe fyzickej mince možno budete musieť zaplatiť mierny poplatok na náklady výroby a zaslanie mince samotnej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies