Aké sú dôvody korekcie hodnoty Ethereum?

NETKY.SK • 11 Júl 2017, 10:08 • 2 min
Aké sú dôvody korekcie hodnoty Ethereum?

NEW YORK – Po korekciách hodnoty Bitcoinu sa očakávalo, že podobný jav nastane aj pri Ethereum a stalo sa. Hodnota Ethereum dosiahla svoj vrchol 24.mája 2017, keď sa dostala na hodnotu 225 USD. Do 27.mája 2017 však hodnota klesla až na 130 dolárov a postupne sa vrátila na 200 USD za jednotku. Podobný jav sa udial následne aj v júni.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ethereum zažil od začiatku roku 2017 veľkolepý rast, keď jeho hodnota stúpla takmer o 4.800%. Tento rok však nebol fenomenálny len pre túto digitálnu menu, ale vo všeobecnosti pre všetky. Rastúca podpora Bitcoinu štátmi aj regulačnými orgánmi zlepšila celkové vnímanie kryptomien. Aktivácia SegWit-u podporila rast ďalšej digitálnej meny, Litecoinu, a zvýšila nádej na riešenie diskusií o úprave hodnoty Bitcoinu. Veľký podiel na tomto procese má práve Ethereum, druhá najväčšia digitálna mena z hľadiska trhovej kapitalizácie.

 

img

 

Od začiatku roka 2017 vzrástla hodnota jedného Ethereum o 4.800%, ale zaujímavé boli najmä mesiace máj a jún, keďže skutočný nárast sa udial práve v týchto mesiacoch. Prúd pozitívnych udalostí spolu so správami o rastúcej podpore Ethereum posunuli cenu za hranicu 225 dolárov. O pár dní nasledoval takmer 50% prepad, avšak investori nepanikárili a postupne sa trhová hodnota vrátila na hranicu 200 USD. Zaujímavejší nárast sa však udial nasledujúci mesiac, keď sa hodnota zdvojnásobila. Dňa 12.júna 2017 bola cena jedného Ethereum takmer 413 dolárov, ale opäť po pár dňoch prišla masívna korekcia. Už 15.júna sa cena prepadla na 300 dolárov. Po tejto korekcii však zatiaľ neprichádza žiadny nárast a hodnota Ethereum ďalej pozvoľna klesá. K 10.júlu 2017 je jeho hodnota 233 USD a predpokladá sa, že by sa mala ustáliť opäť pri hranici 200 USD/ETH.

 

img

 

Na druhej strane však stále viac začínajúcich podnikov a vývojárov pracuje na projektoch založených na platforme Ethereum. Jeho potenciál v ďalších odvetviach skúmajú aj veľké spoločnosti, ktoré začiatkom roku 2017 založili konzorcium Ethereum Enterprise Alliance (EHP). Členmi sú také zvučné mená ako Toyota Research Institute, Samsung SDS, Národná banka Kanady, Mitsubishi UFJ, ING, Dinosaur Dog, Merck, Taiwan FinTech Association, iPaynow, Infosys , Vanbex Group, Zerocoin Electric Coin Company, Wall Street Blockchain Alliance a mnohí ďalší.

Nedávne korekcie boli čiastočne z dôvodu rezervácie zisku a špekulácií veľkého rozsahu. Rýchla konsolidácia hodnoty však odráža dôveru v Ethereum. Tento jav potvrdzuje zaujímavú skutočnosť, že kryptomeny sú napriek pozitívnemu výhľadu do budúcna obeťou extrémnej volatility. Keď investujete do digitálnych mien, tak je najlepšie dodržiavať niektoré všeobecné zásady investovania. Jedným z účinných spôsobov investovania do kryptomien ako Bitcoin a Ethereum je, že pri poklesoch hodnoty budete nakupovať menšie porcie danej meny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies