Aké nariadenia nechať zavesiť na dvere šatne a čo rozbehol v Trnave s Matovičom?

NETKY.SK • 15 November 2020, 11:22 • 2 min
Aké nariadenia nechať zavesiť na dvere šatne a čo rozbehol v Trnave s Matovičom?

Bývalý tréner reprezentácie Slovenska Dušan Radolský, ktorého si veľmi obľúbili aj v Poľsku, oslávil 70. narodeniny.

slovakia

left justify in out

Rodák z Trnavy ukázal moderný prístup k trénovaniu a aj samotní hráči mali k nemu veľmi pozitívny vzťah. Emotívny zážitok predviedol vo svojom bývalom klube Dukla Banská Bystrica, keď na Štiavničky zavítal v roku 2008 so svojimi zverencami z Ruchu Chorzów.

 

 

Počas rozhovoru s médiami k nemu prišiel brankár Dukly Peter Boroš a podal mu ruku s úsmevom a pozdravením: „Vitajte, trénerko!“ Radoslký prerušil rozhovor a hneď sa brankára Dukly opýtal, ako sa má. Pozitívny prístup k hráčov sa prejavil aj tým, že na neho zle rozhodne nespomínajú. „Snažil som sa byť hráčom aj otcom, rozprávať sa s nimi o bežných radostiach a starostiach,“ vysvetlil niekdajší kouč poľského Grodzisku, Košíc či Žiliny.

 

V rozhovore pre piatkové vydanie denníka Šport Dušan Radolský prezradil, čo bola dôležitá súčasť jeho pôsobenia v rôznych kluboch. Na vstupných dverách do šatne muselo visieť akési desatoro, ktoré si hráči takto veľmi často pripomínali.

 

 

„Chcem získať loptu, hovorme spolu, pohybuj sa k lopte, lopta je generálnym hráčom na ihrisku, hrajte spolu, obsadzujte hlavne protihráčov v blízkosti lopty, útočte a spoločne nezabúdajte na defenzívne úlohy, musíte tvoriť jedno telo a jednu dušu a nikdy sa nevzdávajte,“ vysvetlil bývalý tréner banskobystrickej Dukly, Trnavy, Chorzowa či varšavskej Polonie.

 

Niekdajší hráč i tréner Trnavy prišiel aj s moderným prístupom k tréningovému procesu. Súčasťou jeho trénovania boli skupinové tréningy. „Začali sme s tým s kolegom Richardom Matovičom, s ktorým som mal výbornú spoluprácu v doraste Spartaka,“ prezradil s tým, že hráčom takto chceli dopriať „zaujímavú a pestrú prípravu“.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies