Aké máte IQ? Mensa oddnes testuje inteligenciu v mestách na strednom Slovensku

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 11:09 • 2 min
Aké máte IQ? Mensa oddnes testuje inteligenciu v mestách na strednom Slovensku

BRATISLAVA - Medzinárodná organizácia Mensa, združujúca ľudí s najvyšším IQ, bude v najbližších dňoch testovať v mestách na strednom Slovensku.

slovakia

left justify in out

Už dnes si môžu svoje rozumové sily zmerať záujemcovia vo Zvolene, testovanie sa bude konať o 16:00 v priestoroch Konzervatória PinkHarmony na ulici J. Jesenského 42. V piatok 10. júna bude testovanie pokračovať v Lučenci a Fiľakove a v pondelok 13. júna sa Mensa vyberie zmerať rozumové schopnosti do Žiliny. Agentúru SITA o tom informovala predsedníčka Mensy Slovensko Hana Dojčanová.


Rozumové sily príde Mensa v piatok otestovať do Lučenca, testovanie sa začne o 16:00 v budove Súkromného gymnázia na Gemerskej 1. Otestovať svoje IQ si budú môcť ľudia v piatok aj vo Fiľakove, tu sa testovanie začne o 17:00 v Mestskej knižnici na Hlavnej ulici a bude súčasťou besedy o magickom realizme. Sériu testovaní na strednom Slovensku Mensa ukončí v pondelok v Žiline, kde si budú môcť záujemcovia zmerať rozumové sily od 16:00 v Aule 2 na rektoráte Žilinskej univerzity.


Záujemcovia sa musia prísť zaregistrovať vždy 30 minút pred testovaním. Účastníci musia mať viac ako 14 rokov a priniesť si so sebou pero, občiansky preukaz alebo prísť so zákonným zástupcom. Poplatok za testovanie je 10 eur, pre študentov sedem eur.

 

Viac informácií je na internetovej stránke www.mensa.sk. Potenciál na zdolanie testov majú podľa štatistky asi dve percentá populácie.


Nezisková organizácia Mensa Slovensko je súčasťou materskej organizácie Mensa International, ktorá vznikla v roku 1946. Združuje takmer stotisíc ľudí zo sto krajín sveta. Sídli v Londýne a má členov z celého spektra spoločnosti - od obyčajných ľudí cez učiteľov, lekárov, právnikov, vedcov, politikov, až po nositeľov Nobelovej ceny.

 

Za člena Mensy Slovensko je v aktuálnom roku považovaný ten, kto úspešne absolvoval IQ Test Mensy Slovensko, a to aj v minulosti, a zaplatil členský príspevok za daný rok. Členstvo môžu ľudia kedykoľvek prerušiť, napríklad zo študijných alebo pracovných dôvodov, a neskôr si ho opäť obnoviť.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies