Aké kritérium je najdôležitejšie pri výbere dovolenky u mladých ľudí? Tomuto neuveríte!

NETKY.SK • 3 Február 2018, 15:00 • 2 min
Aké kritérium je najdôležitejšie pri výbere dovolenky u mladých ľudí? Tomuto neuveríte!

Podľa čoho si vyberáte dovolenku? Odpovede mladých Britov vás zaskočia.

slovakia

left justify in out

Leto a dovolenky sa nám pomaly, ale isto blížia a mnohí už zrejme aj majú zakúpené svoje letné pobyty. Či už preferujete kúpu zájazdu s dostatočným časovým predstihom alebo si všetko nechávate na poslednú chvíľu a vďaka „last minute“ ušetríte nejaké peniažky na prázdninové míňanie, určite máte pri výbere vhodnej destinácie nejaké preferencie. Práve táto informácia zaujímala aj výskumníkov, a tak sa respondentov v Anglicku opýtali, čo je rozhodujúcim kritériom práve pre nich. A odpovede boli naozaj prekvapivé!

 

Cieľovou skupinou prieskumu boli Briti vo veku 18-33 rokov. Tých sa opýtali niekoľko otázok ohľadom toho, akým spôsobom sa rozhodujú pri voľbe miesta oddychu. Zarážajúce bolo, že až 40 percent opýtaných uviedlo, že základným hľadiskom rozhodovania je skutočnosť, ako bude dané miesto vyzerať na fotografiách, ktoré si následne uverejnia na sociálnej sieti. Tento fenomén odborníci nazvali Instagrammability.

 

Druhým najpopulárnejším faktorom s 24 percentami je podľa odpovedí dopytovaných cena alkoholu a na treťom mieste s 22 percentami sa umiestnil osobný rozvoj, ktorý sa im na dovolenke dostane.

 

Prekvapivý výsledok priniesli aj otázky týkajúce sa záujmu o miestnu kultúru. 9 percent ľudí uviedlo ako lákadlo na pobyt tradičnú gastronómiu a len 3,9 sa pre návštevu krajiny rozhoduje na základe historického dedičstva a pamätihodností.

 

Výsledky ukázali, že v priebehu niekoľkých rokov sa diametrálne zmenilo vnímanie oddychu a dovoleniek mladými ľuďmi. Zrejme ide o ďalší dôkaz toho, že moderné technológie a sociálne siete nás definitívne ovládli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona