Aké je pevné vaše zdravie? Vaša tvár vám môže prezradiť zdravotné problémy

NETKY.SK • 25 Júl 2017, 18:10 • 2 min
Aké je pevné vaše zdravie? Vaša tvár vám môže prezradiť zdravotné problémy

BRATISLAVA - Už čínskych liečiteľov fascinovalo to, ako inteligentné je naše telo. Skúmali súvislosti medzi ľudským zdravím a tým, ako sa telo prejavuje navonok.

slovakia

left justify in out

Odhalili okrem akupunktúrnych bodov po celom tele, že naša tvár o nás prezradí viac, než sme si vôbec mysleli. Môžeme z nej vyčítať nedostatok vitamínov, minerálov alebo môžeme pomocou jej náznakov aj predísť vážnym chorobám. 

 

Obočie 

 

Obočie chráni oko pred drobnými nečistotami. Ďalším takým “strážcom” sú riasy. Hoci sú to paradoxne práve riasy, ktoré nám do oka najčastejšie padajú. Obočie má ale aj iné funkcie, o ktorých ste možno ani len netušili. Ak máte jedno obočie posadené nižšie než druhé, možno trpíte bolesťami hlavy práve na tejto strane. Ak vaše obočie delí kolmá vráska vedená ku koreňu nosa, môže to znamenať, že vaše migrény spôsobujú chronický zápal nosových dutín. Ak máte naopak obočie zrastené, sledujte, či sa u vás neobjavia nejaké známky epilepsie. A znateľne krátke obočie môže signalizovať problémy so štítnou žľazou.

 

Oči

 

Hovorí sa, že oči sú bránou do duše. A je to zaručene pravda! Oči toho o vás dokážu prezradiť skutočne veľa. Nehľadiac na váš intelekt vypovedajú aj o vašej nálade, rozpoložení, psychickom stave a predovšetkým aj o vašom zdraví. Rozhodujúce je sledovať aj farbu bielka. Ak je zažltnuté, môžu tým oči signalizovať to, že pečeň nefunguje tak, ako by mala, a že trpíte žltačkou. Môže sa však jednať aj o poruchu žlčníka. Na druhej strane - ak máte takzvaný sklený pohľad, vaše telo sa vám snaží povedať, že sa cíti vyčerpane, a pravdepodobne máte oslabený imunitný systém. Ak trpíte suchosťou očí, alebo dokonca až neschopnosťou plakať, možno vám chýba vitamín A. Spozornieť by ste mali aj vtedy, ak máte zakalený zrak. Vaše telo totiž pravdepodobne bojuje s nejakou vnútornou infekciou.

 

Vačky okolo očí

 

Určite veľmi dobre viete, čo to znamená "mať kruhy pod očami"! Tieto sivo modrasté odtiene pod viečkami signalizujú, že by ste si mali skutočne poriadne oddýchnuť. Pozor by ste si ale mali dať aj na ružovo červenkasté sfarbenie pod viečkami. To môže signalizovať zníženú funkciu močového mechúra. Fialové sfarbenie ukazuje na nedostatok železa. A opuchnuté viečka signalizujú zažívacie ťažkosti alebo chronickú zápchu.

 

Jazyk 

 

Vyplazte jazyk a povedzte: "Ááá!" Aj z jazyka sú lekári schopní potvrdiť diagnózu, a preto nie je od veci vedieť aj sami rozpoznať, že niečo nie je v poriadku. Pokiaľ na povrchu jazyka objavíte belavý povlak alebo biele fľaky, môžete trpieť ochorením žalúdočnej sliznice. Nahnedlý povlak signalizuje zažívacie ťažkosti a zápchu. Zdurený jazyk signalizuje psychické vyčerpanie, zápal nervov alebo nedostatok vitamínu B. Černastý nádych na jazyku vypovedá o alergii na penicilín. A modrastá spodná strana jazyka ukazuje na nedostatočné okysličenie organizmu.

 

Uši 

 

Väčšina ľudí je na svoje uši háklivá. Niekomu sa zdajú príliš odstávajúce, inému moc veľké alebo zasa malé. Len málokto však vie, že z uší sa dá vyčítať aj oveľa viac. Ak vašim ušiam dominujú výrazné priehlbiny v ich horných častiach, mali by ste sa okamžite zbaviť vašej poslednej cigarety. Vaše pľúca sú totiž náchylnejšie k chorobe, než bývajú obvykle. Opuchnuté lalôčiky signalizujú nezdravé stravovanie, nadmerné požívanie alkoholu alebo prebytok toxických látok. Lesklé ušnice volajú po okamžitom doplnení vápnika do tela a červené uši postrádajú v tele železo. Nastražte svoje uši pozorne! Ak vypozorujete výraznu vrásku na ušnom laloku, môžete mať sklony k cukrovke, alebo vám dokonca hrozí riziko vzniku srdcového infarktu.

 

Tvár 

 

Ak trpíte suchou pokožkou, lámu sa vám nechty alebo vlasy, asi vám chýba vitamín A, omega-3 mastné kyseliny alebo zinok. Ak veľa solíte a milujete vyprážané pokrmy, môže sa to odraziť aj na zhoršení akné alebo tvorbe takzvaných čiernych bodiek. Rovnaký dopad môže mať podobná strava na tvorbu lupín alebo štiepenie končekov vlasov. Ak sa vám vlasy lámu, môžete mať črevné problémy. Pomalý rast vlasov alebo ich vypadávanie môže signalizovať aj psychické problémy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona