Akciu na mestskej pláži v Paríži na počesť Tel Avivu strážia stovky policajtov

NETKY.SK • 13 August 2015, 12:17 • 2 min
Akciu na mestskej pláži v Paríži na počesť Tel Avivu strážia stovky policajtov

PARÍŽ - Paríž rozmiestnil stovky ďalších policajtov na ochranu dnešného podujatia na mestskej pláži, ktoré bude poctou izraelskému mestu Tel Aviv.

slovakia

left justify in out

Táto letná slávnosť sa totiž zmenila na chúlostivý geopolitický problém. Ľavicoví politici a propalestínski aktivisti žiadali zrušenie akcie, pretože stále trvá hnev nad podpaľačským útokom židovských extrémistov proti palestínskej rodine v Predjordánsku. Parížska radnica však neustúpila.

 

Predstavitelia mesta podľa tlačovej agentúry AP informovali, že polícia posilnená o ďalšie stovky príslušníkov bude chrániť jednodňové podujatie na brehoch rieky Seina. Udalosť je súčasťou veľkej letnej akcie nazvanej Parížske pláže, počas ktorej sa mestské ulice pri nábreží menia na pláže.

 

Protestujúci plánujú nadnes konkurenčné podujatie "Pláž Gazy" v blízkosti slávnej katedrály Notre Dame. Paríž je od januárových útokov islamistických extrémistov stále v stave pohotovosti. Nepokoje na Blízkom východe niekedy poznačia aj situáciu vo Francúzsku a spôsobia napätie, keďže tam žije obrovská moslimská a židovská populácia.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona