Akciový index S&P 500 prvýkrát prekonal hranicu 2000 bodov

NETKY.SK • 26 August 2014, 09:34 • 2 min
Akciový index S&P 500 prvýkrát prekonal hranicu 2000 bodov

NEW YORK - Americký akciový trh zaznamenal rast a jeden z hlavných indexov Standard & Poor's 500 (S&P 500) prvýkrát prekonal hranicu 2000 bodov. Potiahli ho očakávania ďalších fúzií, ako aj signály, že európska ekonomika by mohla dostať ďalšie stimuly. Informovala o tom agentúra Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Výrazne dnes posilnili napríklad akcie siete rýchleho občerstvenia Burger King, ktoré vzrástli o 15 %. Dôvodom boli správy, že sieť rokuje o kúpe kanadskej siete Tim Hortons, čo by americkej spoločnosti umožnilo presunúť svoje sídlo do Kanady s nižším daňovým zaťažením. Spojením by zároveň vznikol tretí najväčší reťazec rýchleho občerstvenia na svete. Ešte výraznejšie vzrástli akcie americkej biotechnologickej spoločnosti InterMune (o 36 %) po tom, ako sa dohodla so švajčiarskym farmaceutickým koncernom Roche, že ju ten kúpi za 8,3 miliardy USD (6,29 miliardy eur).

 

Index S&P 500 vzrástol krátko po začatí dnešného obchodovania v New Yorku na 2000,24 bodu, čo je historické maximum. Neskôr sa jeho hodnota mierne korigovala na 1999,69 bodu, aj to však znamenalo rast o 0,6 %. Aj hlavný index newyorskej burzy Dow Jones Industrial Average vzrástol o 0,6 % a dosiahol 17.098,96 bodu.

 

Okrem firemných správ trh zareagoval aj na vyhlásenia šéfa Európskej centrálnej banky (ECB) Maria Draghiho z konca minulého týždňa. Draghi na schôdzke centrálnych bankárov v americkom Jackson Hole naznačil, že ECB je pripravená na podporu ekonomiky eurozóny prijať ďalšie opatrenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies