Akciový index Dow Jones získal prvýkrát aj svoju zvukovú verziu

NETKY.SK • 11 September 2014, 12:35 • 2 min
Akciový index Dow Jones získal prvýkrát aj svoju zvukovú verziu

BRATISLAVA - Akciový index Dow Jones získal prvýkrát aj svoju zvukovú verziu. Autorská hudba vykresľuje vývoj a historické udalosti, ktoré hýbali burzou od jeho vzniku až po súčasnosť.

slovakia

left justify in out

Ako zamávali krivkou 1. a 2. svetová vojna, pád Lehman Brothers, 11. september, technologický pokrok a mnohé iné udalosti, zhudobnil slovenský hudobný producent Stroon. Spolu s vizuálnymi efektmi 3D mappingu umelcov Akasha Visualstation zaznejú 18. septembra o 20.30 h na verejnom predstavení na Hlavnom námestí v Bratislave. 

 

Podľa analytika J&T Banky Stanislava Pánisa krivka Dow Jones indexu hrá takmer nepretržite od roku 1889 a neprestáva znieť ani dodnes. Mnohí si pamätajú udalosti z posledných rokov, ktoré výrazne ovplyvnili americký akciový trh. Pád dvojičiek ho dokonca na štyri dni umlčal úplne. No to, že bola burza v USA počas 1. svetovej vojny zavretá štyri mesiace, si už pamätá len málokto. 

 

Šou HUDBA vs BURZA predstaví dokopy 15 previazaných hudobných období, každé je venované inému historickému obdobiu, ktorému bude zodpovedať aj aranžmán hudby. 

 

„Cieľom projektu HUDBA vs BURZA je ukázať atraktívnou formou, ako sa vyvíjal americký akciový trh. Najmä 20. storočie bolo bohaté na celosvetové udalosti, pozitívne aj negatívne, v dôsledku ktorých krivka indexu Dow Jones vykazovala z krátkodobého hľadiska výkyvy. Dlhodobo má však stúpajúci trend a v súčasnosti prekonáva historické maximá,“ povedal dnes v Bratislave na stretnutí s novinármi riaditeľ a člen predstavenstva J&T Banky Andrej Zaťko. 

 

K najvýznamnejším historickým míľnikom priradil zvuk hudobný producent Stroon (Dalibor Kocian), ktorý je multižánrový hudobník, DJ a vibrafonista. Posledné roky sa venuje prevažne vlastnej tvorbe elektronickej hudby.

 

Zážitok audiovizuálnej šou umocní zatiaľ na Slovensku najrozsiahlejší 3D mapping a digitálne projekcie vizuálnych umelcov Akasha Visualstation. Počas polhodinového predstavenia premenia budovy Hlavného námestia v Bratislave na tie z Wall Street, na spálenisko vojnových zákopov či na Manhattan po páde Svetového obchodného centra. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona