Akciové trhy v Európe posilnili

NETKY.SK • 11 Február 2016, 10:05 • 2 min
Akciové trhy v Európe posilnili

BRATISLAVA - Európsky akciový trh sa v stredu zotavili po siedmich dňoch strát. Paneurópsky akciový index FTSEurofirst 300 vzrástol o 1,8 % po tom, čo predchádzajúci deň uzatvoril najnižšie od septembra 2013.

slovakia

left justify in out

Časť ziskov index vymazal po vyjadrení šéfky americkej centrálnej banky Janet Yellenovej, že podmienky v najväčšej svetovej ekonomike napriek pokračujúcim obavám o vyhliadky globálneho rastu umožňujú postupné sprísňovanie menovej politiky. Akcie Deutsche Bank posilnili o 10,2 %. Podporila ich správa denníka Financial Times, podľa ktorého spoločnosť plánuje vynaložiť na spätné nákupy svojich dlhopisov niekoľko miliárd eur. Akcie nórskej softvérovej spoločnosti Opera posilnili o 33,5 %, keď skupina čínskych firiem zverejnila ponuku ma prevzatie tvorcu rovnomenného internetového prehliadača za 1,23 mld. USD.


Obchodovanie na akciovom trhu v USA bolo v stredu zmiešané. Indexy Dow Jones a Standard & Poor's (S&P 500) vymazali skoršie zisky po tom, čo šéfka Federálneho rezervného systému ponechala otvorenú možnosť ďalšieho zvyšovania úrokových sadzieb. Priemyselný index Dow Jones klesol o 0,62 % na 15 914,74 bodu a širší S&P 500 o 0,35 bodu na 1 851,86 bodu. Technologický Nasdaq posilnil o 0,35 % na 4 283,59 bodu. Dow Jones a S&P 500 skončili v mínuse štvrtý deň v rade a Nasdaq sa zotavil po troch dňoch strát. Najväčšie straty utrpeli energetické a komoditné tituly, keď ich stiahol nadol ďalší pokles cien ropy.


Japonský akciový trh bol vo štvrtok zatvorený, keďže v krajine mali štátny sviatok.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona