Akciová burza v New Yorku dosiahla na konci týždňa mierny rast

NETKY.SK • 30 Jún 2018, 13:03 • 2 min
Akciová burza v New Yorku dosiahla na konci týždňa mierny rast

NEW YORK - Dow Jones Industrial Average (DJIA), hlavný index americkej akciovej burzy v New Yorku, v piatok (29.6.) v poslednom júnovom obchodnom dní, stúpol o 0,23 % na 24.271,41 bodu. V porovnaní s piatkom (22.6.) však klesol o 1,3 % a za celý mesiac oslabil o 0,6 %.

slovakia

left justify in out

Index S&P 500 vzrástol v piatok o 0,08 % na 2718,37 bodu. Výberový technologický index Nasdaq 100 posilnil o 0,13 % na 7040,80 bodu.

 

DJIA v piatok nadviazal na rast z predchádzajúceho dňa. Po začatí obchodovania jeho vzostup mal solídnu dynamiku. Neskôr začal prírastok oslabovať. Zmenu trendu vyvolali správy o výsledkoch záťažových testov amerických bánk, ktoré uverejnil Fed, centrálna banka najsilnejšej svetovej ekonomiky. Ich akcie začali citeľne oslabovať. Pokles by bol aj výraznejší, ale opačným smerom pôsobili dobré správy z ekonomiky, najmä silné štvrťročné výsledky výrobcu športových potrieb Nike.

 

Burzoví investori ocenili aj dohodu na summite EÚ v Bruseli o azylovej politike. Burziáni pokladali predchádzajúce rozpory za vážnu hrobu pre spoločenstvo a jeho ekonomickú súdržnosť.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies