Akcionári SPP dostali ultimátum: stiahnuť návrh na zvýšenie cien plynu

NETKY.SK • 16 Október 2012, 19:37 • 2 min
Akcionári SPP dostali ultimátum: stiahnuť návrh na zvýšenie cien plynu

Akcionári SPP dostali ultimátum stiahnuť návrh na zvýšenie cien plynu - Politika Podľa premiéra Roberta Fica návrhy na výrazné zvýšenie cien plynu tak pre domácnosťi ako aj pre firmy sú amorálne. Vláda SR nevidí podľa premiéra Roberta Fica (Smer-SD) absol

slovakia

left justify in out

img

Podľa premiéra Roberta Fica návrhy na výrazné zvýšenie cien plynu tak pre domácnosťi ako aj pre firmy sú amorálne.

 
Vláda SR nevidí podľa premiéra Roberta Fica (Smer-SD) absolútne žiadny dôvod na to, aby nemecký a francúzsky menšinový akcionár Slovenského plynárenského priemyslu (SPP), a.s., navrhoval zvýšenie ceny plynu pre domácnosti v roku 2013 v priemere o 18,56 %, prípadne až o 25,43 %. 
 
Takéto návrhy podľa neho predstavenstvo SPP schválilo 27. septembra a mali by byť bodom rokovania valného zhromaždenia 29. októbra.

"Oznamujem nemeckým a francúzskym akcionárom v SPP, že do zajtra do 10. hodiny do rána chcem mať písomné vyjadrenie, že sťahujú z rokovania valného zhromaždenia akékoľvek návrhy na zvyšovanie ceny plynu pre domácnosti," vyzval na dnešnej tlačovej konferencii Fico.

"Ak do zajtrajšej 10. hodiny nedostanem od predstaviteľov nemeckých a francúzskych akcionárov takéto písomné potvrdenie, že sťahujú návrh na zvýšenie ceny plynu pre domácnosti o viac ako 18 %, respektíve o viac ako 25 %, vláda SR nebude zajtra rokovať o súhlase týkajúceho sa prevodu akcií SPP od menšinových akcionárov na českú spoločnosť EPH," varoval.
 
"Ak na tom záleží nemeckým a francúzskym biznismenom, ktorí neuveriteľne zarobili na SPP, tak budú musieť takéto potvrdenie zajtra na vládu dostať. Ak ho tam nedostanú, zajtra vláda o tejto téme jednoducho nebude rokovať," dodal Fico s tým, že návrhy na takéto výrazné zvýšenie cien plynu sú amorálne.

SPP sa k tomu, ako na túto výzvu zareaguje, priamo nevyjadril. "Slovenský plynárenský priemysel pri príprave návrhu regulovaných cien na budúci rok postupuje v súlade so zákonom," uviedol pre TASR v reakcii na dnešné premiérove vyjadrenia hovorca spoločnosti Peter Bednár.
 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies