Akcionári podporili spojenie hotelových reťazcov Starwood a Marriott

NETKY.SK • 9 Apríl 2016, 16:15 • 2 min
Akcionári podporili spojenie hotelových reťazcov Starwood a Marriott

NEW YORK - Hotelový reťazec Marriott International odstránil jednu z najväčších prekážok na ceste k prevzatiu konkurenčnej siete Starwood, keď spojenie reťazcov odobrili akcionári obidvoch spoločností. Ak súhlas dajú ešte regulačné úrady Číny a Európskej únie, do niekoľkých mesiacov by mala vzniknúť najväčšia hotelová sieť na svete. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Akcionári reťazca Starwood Hotels & Resorts Worldwide, ako aj spoločnosti Marriott International veľkou väčšinou odhlasovali prevzatie siete Starwood v piatok 8. apríla. Rozhodnutie tak dalo bodku za hektickým mesiacom, počas ktorého Marriott čelil nečakanej konkurenčnej ponuke na Starwood od konzorcia na čele s čínskou poisťovacou spoločnosťou Anbang. Potom ako Anbang, následne Marriott a opäť Anbang zvýšili svoju ponuku, Číňania koncom marca prekvapujúco oznámili, že sa zo súboja sťahujú. Ako dôvod uviedli "viaceré trhové faktory". Podľa analytikov Číňania tak pravdepodobne urobili pre možný nesúhlas regulačných úradov.

 

Pre Marriott sa tým však otvorila cesta na prevzatie konkurenčnej hotelovej siete. V rámci dohody akcionári siete Starwood dostanú za každú kmeňovú akciu svojho reťazca 0,8 akcie siete Marriott plus 21 USD (18,48 eura) v hotovosti.

 

Americké protimonopolné úrady už akvizíciu schválili. Po odsúhlasení akvizície aj zo strany akcionárov potrebuje Marriott už len súhlas regulačných úradov v Číne a Európskej únii. Ak všetko pôjde podľa plánu, kontrakt by sa mal dokončiť v polovici tohto roka.

 

Akvizícia vytvorí najväčšiu hotelovú sieť na svete, ktorá bude prevádzkovať 5500 hotelov s počtom viac než 1,1 milióna izieb. Starwood Hotels prevádzkuje hotely pod značkami ako Le Méridien, Westin, Sheraton a St. Regis, zatiaľ čo Marriott International okrem rovnomennej značky kontroluje aj značky ako Marriott's Courtyard, Ritz-Carlton či Fairfield Inn.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona