Akcionári FCA schválili odčlenenie Ferrari od taliansko-americkej firmy

NETKY.SK • 3 December 2015, 18:41 • 2 min
Akcionári FCA schválili odčlenenie Ferrari od taliansko-americkej firmy

RÍM - Akcionári automobilky Fiat Chrysler Automobiles (FCA) schválili plán odčlenenia výrobcu športových áut Ferrari od zvyšku taliansko-americkej automobilky.

slovakia

left justify in out

Oznámila to dnes spoločnosť FCA s tým, že celý proces by mal byť dokončený začiatkom januára. Informovali o tom agentúra DPA a AFP.

 

Akcionári, ktorí sa zišli v Amsterdame na valnom zhromaždení, podporili vyčlenenie Ferrari do samostatnej firmy veľkou väčšinou hlasov, keď za hlasovalo 98 % zúčastnených. Ako dodal výkonný riaditeľ FCA Sergio Marchionne, spoločnosť FCA, ktorá v súčasnosti kontroluje 80 % akcií Ferrari, rozdelí tieto akcie v januári medzi svojich akcionárov.

 

Podľa Marchionneho je oddelenie Ferrari "začiatkom novej kapitoly". Tento krok "umožní výrobcovi športových áut lepšie využiť svoj potenciál na budúci rast a uskutočňovať svoju vlastnú stratégiu pri väčšej finančnej a prevádzkovej nezávislosti". Zároveň však upozornil, že oddelenie ďalších značiek od skupiny FCA v najbližšom období je "vysoko nepravdepodobné".

 

FCA predala 10-% podiel vo Ferrari v októbri v rámci uvedenia akcií na burzu v New Yorku. Z predaja získala takmer 1 miliardu USD (937,12 milióna eur). Vzhľadom na vysoký dlh a rozsiahle investičné plány s cieľom zvýšiť predaj svojich áut vo svete na 7 miliónov ročne, by odčlenenie Ferrari malo spoločnosti Fiat Chrysler Automobiles prispieť k posilneniu financií.

(1 EUR = 1,0671 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona