Akcie Paypal po odčlenení od portálu eBay debutovali so ziskom

NETKY.SK • 20 Júl 2015, 18:22 • 2 min
Akcie Paypal po odčlenení od portálu eBay debutovali so ziskom

NEW YORK - Internetová platobná služba Paypal dnes debutovala na newyorskej burze po odčlenení od predajného portálu eBay.

slovakia

left justify in out

Jej akcie krátko po otvorení burzy vzrástli o 5 % zhruba na 40 USD (36,86 eura). Akcie bývalého materského portálu, ktorý sa teraz sústredí výlučne na obchodné aktivity, stúpli asi o jedno percento na vyše 28 USD. Informovala o tom agentúra DPA.
     

Portál eBay kúpil Paypal v lete 2002 za 1,5 miliardy USD a odvtedy ho investori považovali za korunný klenot. Kým v poslednom spoločnom kvartáli Paypal zaznamenal medziročný vzostup tržieb o 16 %, obchodná platforma eBay klesla o 3 %. 
     

Investori v posledných rokoch vyvíjali na eBay tlak, aby sa Paypal odčlenil. Počítajú totiž s tým, že ako nezávislé subjekty dokážu rýchlejšie rásť. Navyše, Paypalu prisudzujú veľký potenciál pre nové partnerstvá, napríklad zo strany ostatných obchodných portálov, ktoré sa ako priami konkurenti eBay spolupráci doteraz vyhýbali. Okrem toho vznikli aj špekulácie, že čínska obchodná platforma Alibaba sa môže pokúsiť kúpiť Paypal a posilniť tak vlastnú službu Alipay.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies