Akcia Volkswagenu sa postupne stabilizuje, jej pokles sa spomalil

NETKY.SK • 29 September 2015, 16:57 • 2 min
Akcia Volkswagenu sa postupne stabilizuje, jej pokles sa spomalil

FRANKFURT - Siedmy obchodný deň po vypuknutí emisného škandálu Volkswagenu (VW) sa zdá, že investori sa pomaly upokojili.

slovakia

left justify in out

Pokles akcií je dnes menej prudký ako v predchádzajúcich dňoch. Zatiaľ však nemôžeme hovoriť o zotavovaní. Informovala o tom agentúra DPA.

 

Okolo poludnia sa prioritná akcia VW, kótovaná na indexe Dax, predávala po 98,01 eura, čo je o 1,30 % menej ako v pondelok (28.9.) na konci obchodovania.

 

Ďalšie negatívne vyjadrenia analytikov a to, že akcia Volkswagenu bola vyradená pre emisný škandál indexu Dow Jones Sustanability, dnes ráno stlačili cenu akcie koncernu až na 94,36 eura, čo bolo najmenej za 4 roky.

Pred vypuknutím škandálu sa akcia VW predávala po 162,40 eura. Aktuálne je jej hodnota o 40 % nižšia. Burzová hodnota koncernu sa doteraz prepadla o 28 miliárd eur na asi 49 miliárd eur.

 

Analytik americkej investičnej banky Goldman Sachs Stefan Burgstaller uviedol, že ďalší vývoj kurzu akcie VW ovplyvní veľká neistota, a to nielen ohľadom nákladov spojených so zvolávaním áut, ktorých sa týka emisný škandál, ale aj skeptického postoja týkajúceho sa budúcnosti dieselových áut.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies