Čakanie na slovenské body trvá, Chára, Meszároš i Handzuš s nulou a prehrou

NETKY.SK • 15 Apríl 2011, 07:20 • 2 min
Čakanie na slovenské body trvá, Chára, Meszároš i Handzuš s nulou a prehrou

Čakanie na slovenské body trvá, Chára, Meszároš i Handzuš s nulou a prehrou

slovakia

left justify in out

img

Čakanie na prvé slovenské body, či premiérové víťazstvo tímu slovenského aktéra v 1. kole play off zámorskej NHL stále trvá. Po prehrách Chicaga s Mariánom Hossom a Tomášom Kopeckým, Anaheimu s Ľubomírom Višňovským a New Yorku Rangers s Mariánom Gáboríkom si v noci na piatok prvé prehry pripísali v otváracích dueloch sérií aj Boston so Zdenom Chárom, Philadelphia s Andrejom Meszárošom i Los Angeles s Michalom Handzušom.
      Z najtesnejšieho triumfu (1:0) sa mohol tešiť len Andrej Sekera, avšak slovenský obranca bol pri úspechu Buffala na ľade Philadelphie iba nečinným svedkom, keďže nedoliečené svalové zranenie ho ešte nepustilo na ľad. Meszároš si pripísal iba tri neúspešné strely.
      Atraktívna séria medzi Bostonom a Montrealom odštartovala exhibíciou brankára Canadiens Careyho Prica, ktorý zneškodnil všetkých 31 striel domácich. Kapitán Bruins Zdeno Chára odohral vyše 25 minút a s piatimi pokusmi bol aj druhým najaktívnejším strelcom Bostonu. Ďalšími dvoma strelami dočasne odstavil až dvoch protihráčov - ešte v prvej tretine sa do jeho delovky hodil Andrej Kosticyn, ktorý sa na ľad vrátil až v priebehu druhej časti, no v tom istom čase na striedačku musel pre obetavosť pri Chárovej bombe odkrivkať Travis Moen, ktorý pre ranu do hrudníka vynechal niekoľko striedaní.
      Prvý diel bitky o Kaliforniu si pripísali San Jose Sharks až po predĺžení s Kings (3:2). O rozhodujúci gól sa až v 15. minúte extradejstva postaral Joe Pavelski.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona