Akakpovým novým pôsobiskom ukrajinský FC Hoverla Užhorod

NETKY.SK • 2 Január 2014, 17:51 • 2 min
Akakpovým novým pôsobiskom ukrajinský FC Hoverla Užhorod

ŽILINA - Bývalý stopér Žiliny Serge Akakpo do najvyššej ukrajinskej futbalovej súťaže.

slovakia

left justify in out

Donedávna obranca corgoňligového futbalového klubu MŠK Žilina Serge Akakpo už má nové pôsobisko, stal sa ním prvoligový ukrajinský klub FC Hoverla Užhorod. Dvadsaťšesťročný stopér Akakpo (nar. 15. októbra 1987) sa rozlúčil s klubom spod Dubňa počas aktuálnej zimnej prestávky. "Nemal a necítil správnu motiváciu hrať za klub aj vzhľadom na celkovú zmenu filozofie klubu, práve preto sme sa rozhodli k 31. decembru 2013 ukončiť s ním spoluprácu," uviedol ešte v decembri športový manažér MŠK Žilina Karol Belaník.

Sergeho Akakpa vychoval francúzsky klub AJ Auxerre, odkiaľ v roku 2009 odišiel do rumunského FC Vaslui a sezónu 2010/2011 a jeseň ročníka 2011/2012 strávil v slovinskom klube NK Celje. Začiatkom roka 2012 sa presunul na sever Slovenska. V aktuálnej sezóne odohral Serge Akakpo pätnásť ligových duelov, v ktorých trikrát skóroval. Podľa dostupných informácií bol v hre aj jeho angažmán v belgickom tíme Club Bruggy. Keďže Akakpo futbalovo vyrástol vo Francúzsku, odohral aj niekoľko medzištátnych stretnutí vo francúzskych výberoch do 17 a 19 rokov. Neskôr si však vybral svoju rodnú krajinu. Serge Akakpo má za sebou v drese Toga 32 štartov a v niektorých reprezentačných dueloch mal na rukáve aj kapitánsku pásku. Predstavil sa tiež na Africkom pohári národov v rokoch 2010 a 2013. Informáciu priniesol špecializovaný portál profutbal.sk. 

FC Hoverla Užhorod je v tabuľke 16-člennej najvyššej ukrajinskej súťaže na 13. mieste so 17-bodovým ziskom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies