Akademik Ruskej akadémie vied oznámil neobvyklý scenár epidémie COVID-19 v Rusku

NETKY.SK • 6 Máj 2020, 13:04 • 2 min
Akademik Ruskej akadémie vied oznámil neobvyklý scenár epidémie COVID-19 v Rusku

MOSKVA – V Rusku sa vyskytuje nezvyčajný scenár – nie taliansky, nie čínsky, ale výlučne ruský. Uviedol to akademik Ruskej akadémie vied, virológ Felix Ershov.

slovakia

left justify in out

V otázke zrušenia reštriktívnych opatrení v boji proti koronavírusu by sa mali vziať do úvahy špecifiká Ruskej federácie a neobvyklý tretí scenár – nie taliansky, nie čínsky, ale výlučne ruský.

 

"Súvisí to so skutočnosťou, že Ruska federácia má obrovské územie, kde spoločne nažíva veľa národov so svojimi rôznymi zvykmi a tradíciami, má tiež rôznu hustotu obyvateľstva v jednotlivých regiónoch a tak isto rôzne úrovne medicíny. Keď v Moskve výskyt COVID-19 je na vrchole, na Sibíri, alebo na Ďalekom východe sú len ojedinelé prípady smrti v dôsledku tohto vírusu. Ukazuje sa, že miestne obyvateľstvo nemá pocit nebezpečia,“ poznamenal akademik.

 

Odborník sa domnieva, že zrušenie reštriktívnych opatrení by sa malo začať v Moskve, po ktorej budú môcť ostatné ruské regióny nasledovať skúsenosti hlavného mesta.

 

 

"Vo všetkých ohľadoch by Moskva mala byť príkladom boja proti koronavírusovej infekcii,“ zdôraznil Ershov.

 

Virológ dospel k záveru, že udržať Rusov v izolácii je čoraz ťažšie.

 

V Rusku bolo zaregistrovaných asi 155-tisíc prípadov infekcie, asi 1,5-tisíc ľudí zomrelo, 20-tisíc bolo vyliečených.

 

Zdroj:  https://ria.ru/20200506/1571005147.html

  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona