Akadémia podpísala Dohodu o vedeckej spolupráci s českou akadémiou

NETKY.SK • 11 Január 2018, 18:42 • 2 min
Akadémia podpísala Dohodu o vedeckej spolupráci s českou akadémiou

BRATISLAVA - Predstavitelia Slovenskej akadémie vied (SAV) podpísali Dohodu o vedeckej spolupráci s Akadémiou vied Českej republiky.

slovakia

left justify in out

Dohoda na najbližšie mesiace garantuje participáciu na spoločných projektoch vedeckých pracovníkov. „Význam tohto stretnutia je veľký a táto tradícia má už 25 rokov, pretože vznikla hneď po rozdelení Československa. Naše spoločné stretnutia dávajú jasne najavo, že akadémie mali k sebe vždy blízko, veľmi úzko spolupracujú, a to všetko sa odráža aj na množstve projektov, ktoré s Akadémiou vied Českej republiky máme,“ povedal predseda SAV Pavol Šajgalík. Agentúru SITA informovala hovorkyňa SAV Monika Hucáková.

Vzájomná spolupráca má podľa slov predsedníčky Akadémie vied Českej republiky Evy Zažímalovej dlhodobú tradíciu. „Slovenskí vedci sú pre nás najbližším strategickým partnerom. Som rada, že túto dohodu podpisujeme práve v tomto roku, keď si pripomíname sto rokov od založenia samostatného Československa,“ uzavrela Eva Zažímalová.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona