Akadémia, kde pôsobila Hantuchová a Andy Murray získala najvyššie ocenenie od ITF

NETKY.SK • 23 Máj 2017, 15:58 • 2 min
Akadémia, kde pôsobila Hantuchová a Andy Murray získala najvyššie ocenenie od ITF

PARÍŽ - Španielski bývalí tenisti a neskôr tréneri Sergio Casal a Emilio Sánchez, ktorí stoja za rovnomennou akadémiou, dostanú Cenu Philippa Chatriera, najvyššie vyznamenanie od Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). Honoru sa oficiálne dočkajú v utorok 6. júna na slávnostnej večeri v parížskom objekte Pavillon Cambon Capucines počas antukového grandslamového turnaja Roland Garros vo francúzskej metropole.

slovakia

left justify in out

Philippe Chatrier Award pomenovanú po niekdajšom prezidentovi ITF zriadili v roku 1996 a medzičasom sa laureátmi stali napríklad Billie Jean Kingová, John McEnroe či Martina Navrátilová, ale aj londýnsky All England Lawn Tennis and Croquet Club, vlani Brad Parks.

Casal a Sánchez otvorili svoju ustanovizeň v roku 1998 v španielskej Barcelone, od roku 2012 funguje pobočka na Floride v USA a minulý rok pribudla filiálka v čínskom Nan-ťingu. Akadémiou prešli Brit Andy Murray, Ruska Svetlana Kuznecovová, Bulhar Grigor Dimitrov, Argentínčan Juan Monaco či Slovenka Daniela Hantuchová, pripomenula ITF v tlačovej správe.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies