Akadémia filmových umení a vied otvorí nové múzeum

NETKY.SK • 25 Jún 2015, 13:49 • 2 min
Akadémia filmových umení a vied otvorí nové múzeum

USA - Americká Akadémia filmových umení a vied dostala od mesta Los Angeles povolenie na realizáciu nového múzea.

slovakia

left justify in out

Na výstavbe Academy Museum of Motion Pictures by mali začať už počas tohto leta, pričom otvorenie naplánovali na rok 2017. "Veľmi pekne ďakujeme tým, ktorí nás podporujú a pomohli nám k realizácii múzea. Jeho výstavba bola cieľom Akadémie už niekoľko rokov," uviedla výkonná riaditeľka Akadémie Dawn Hudson.

 

Projekt navrhol taliansky architekt a držiteľ Pritzkerovej ceny Renzo Piano. Academy Museum of Motion Pictures vznikne v zrekonštruovanej May Company Building, bude mať šesť poschodí určených pre výstavy, kino, vzdelávacie štúdiá či kaviareň. Spomínanú historickú budovu prepoja sklenenými mostami s novou guľovitou časťou. Múzeum ponúkne stálu historickú expozíciu, ale tiež dočasné výstavy, rôzne špeciálne projekty, publikácie, premietanie filmov, panelové diskusie alebo galériu. "Budeme čerpať z obrovských talentov našich členov a rozpovieme tak príbeh filmov z globálneho hľadiska pre publikum z celého sveta," vyjadrila sa prezidentka Akadémie Cheryl Boone Isaacs. 

 

Výstavbu múzea už prisľúbilo podporiť viac ako 1300 darcov z celého sveta celkovou sumou približne 250 miliónov dolárov (v prepočte približne 223 miliónov eur). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies