Aká je reálna cena nového Bitcoinu Gold?

NETKY.SK • 26 Október 2017, 19:05 • 2 min
Aká je reálna cena nového Bitcoinu Gold?

LONDÝN – Zdá sa, že cena novej kryptomeny Bitcoin Gold je všetko medzi 0 a 2.900 dolármi. Ani samotní obchodníci si totiž nie sú istí cenou a na burzách trvá neistota.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Bitcoin má za sebou ďalší hard fork, ktorého výsledkom je odštiepenie ďalšej kryptomeny z pôvodného softvéru – Bitcoin Gold. Nová kryptomena síce ešte nebola oficiálne uvedená, avšak ani to nezastavilo špekulácie trhu v snahe určiť jej potenciálnu cenu.

Zaujímavé je, že mnohé burzy uviedli token, ktorý reprezentuje prísľub dodania Bitcoinu Gold v budúcnosti (ešte predtým, ako sa stane dostupným všetkým používateľom Bitcoinu). Obchodníci sa však ešte predtým snažia ohodnotiť novú menu vzhľadom na obtiažnosť získania odmeny na ťažobnej sieti Bitcoinu.

 

img

 

Zatiaľ je situácia taká, že nikto nevie aká by mala byť aktuálna hodnota Bitcoinu Gold a vyzerá to tak, že v blízkej budúcnosti sa to nezmení. Safiri Felix, výskumník vo finančnom vydavateľstve Empiricus, sa domnieva, že zatiaľ čo Bitcoin Gold pravdepodobne povzbudí ostatných k tomu, aby klonovali blockchain Bitcoinu a využili tak potenciál osloviť jeho rozsiahlu používateľskú základňu.

"Myslím si, že hard forky ako trend na vytváranie nových tokenov budú pokračovať s cieľom získať okamžitú užívateľskú základňu. V najlepšom prípade však Bitcoin Gold bude môcť konkurovať maximálne Litecoinu," povedal Felix.

Väčšina odborníkov na kryptomeny očakáva, že tento projekt nebude schopný konkurovať Bitcoinu alebo Bitcoinu Cash a predpokladajú, že trhová kapitalizácia Bitcoinu Gold bude na úrovni menej hodnotných digitálnych mien.

 

img

 

Toto tvrdenie pravdepodobne vychádza zo situácie na burze Bitfinex, kde sa Bitcoin Gold (BTG) najprv obchodoval na úrovni 2.900 dolárov. V utorok však prišiel strmý pád, keď BTG oslabil o 96,64 percent na 97 dolárov. V stredu sa cena stabilizovala v okolí 137 USD a v čase písania tohto článku (26.10.2017 18:31) sa jeho cena pohybuje na úrovni 129,77 USD s trhovou kapitalizáciou 11,3 milióna dolárov.

Vo všeobecnosti sa zdá, že záujem o novú kryptomenu je tlmený. V súčasnej dobe ponúkajú obchody BTG/BTC a BTG/USD len burzy Bitfinex, HitBTC, Yobit, Bleutrade, Bitstar a Coinnest.

 

img

 

Obavy vývojárov

Najväčšou otázkou pre majiteľov BTG je skutočnosť, či im budú tokeny skutočne dodané ľuďmi, ktorí stoja za týmto projektom. Kontroverzné je už to, že tím za projektom Bitcoin Gold zamýšľa vyčleniť určitú sumu tejto kryptomeny na financovanie svojho budúceho vývoja, ako súčasť toho, čo sa nazýva "pred-ťaženie".

Nízka cena Bitcoinu Gold v porovnaní s cenou Bitcoinu a Bitcoinu Cash môže odrážať skutočnosť, že ľudia túto kryptomenu nikdy nedostanú.

 

Dlhodobý potenciál

Používatelia, ktorí zvažujú ako naložiť s BTG, nesmú zabúdať, že takéto zmeny na trhu sú bežné, pokiaľ ide o stanovenie ceny nového aktíva.

Napríklad Bitcoin Cash (BCH), ktorý vznikol hard forkom v auguste, sa najprv na burze obchodoval na úrovni 1.000 dolárov a následne v priebehu jedného mesiaca jeho cena klesla na úroveň 300-400 dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies