Ak uvidíte medveďa v blízkosti ľudských obydlí, kontaktujte zásahový tím, žiada verejnosť envirorezort

NETKY.SK • 3 Júl 2021, 14:55 • 2 min
Ak uvidíte medveďa v blízkosti ľudských obydlí, kontaktujte zásahový tím, žiada verejnosť envirorezort

BRATISLAVA - Zásahový tím pre medveďa hnedého zo Štátnej ochrany prírody SR žiada občanov, aby ho kontaktovali, ak sú svedkami medvedej aktivity pri ľudských obydliach.

slovakia

left justify in out

Opakovane sa totiž stáva, že občania sa s postrehmi obracajú prioritne na iné miesta, napríklad na médiá či sociálne siete. Upozorňuje na to Ministerstvo životného prostredia SR (MŽP).


Jaroslav Slašťan zo zásahového tímu žiada zástupcov samospráv a širokú verejnosť, aby všetky strety ohlasovali na linku 0903 201 879, prípadne na email zasahovytim@sopsr.sk.

 

Prečítajte si tiež:  V Žiari nad Hronom sa v noci promenádoval medveď. Samospráva vyzýva občanov k obozretnosti

 

Podľa neho je dôležité, aby informácie dostali čo najskôr. „Ak sa o rizikovom správaní zvieraťa dozvieme až z médií, tak zvyčajne je už neskoro, keďže zviera sa už zväčša nenachádza v intraviláne obce," zdôraznil Slašťan.

MŽP pred pár dňami taktiež vyzývalo verejnosť, aby nahlasovala nezabezpečené kontajnerové stojiská, ktoré môžu lákať jedince medveďa hnedého do intravilánu obcí.

 

Ak niekto spozoruje vo svojom okolí odpadové nádoby, ktoré nie sú správne, respektíve dostatočne zabezpečené, môže sa obrátiť na Zelenú linku na telefónom čísle 0800 144 440.
 

Mohlo by vás zaujímať: Zásahový tím musel utratiť ďalšieho medveďa! Podľa envirorezortu stratil plachosť a ohrozoval občanov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona