Ak stratégia v Iraku zlyhá, USA nasadí pozemné sily

NETKY.SK • 17 September 2014, 10:31 • 2 min
Ak stratégia v Iraku zlyhá, USA nasadí pozemné sily

WASHINGTON - Do boja proti militantom z Islamského štátu by mohli byť nasadené aj americké pozemné sily, ak by súčasná stratégia pod vedením USA zlyhala.

slovakia

left justify in out

Povedal to náčelník generálneho štábu americkej armády Martin Dempsey. Prezident Barack Obama však opakovane zdôraznil, že na základe stratégie vytýčenej minulý týždeň zatiaľ nebudú do bojov v Iraku vyslané pozemné jednotky. Američania už v rámci stratégie, ktorej cieľom je "pokoriť a zničiť Islamský štát", uskutočnili prvé nálety. Džihádisti kontrolujú rozsiahle oblasti Sýrie a Iraku. Dempsey vyjadril presvedčenie, že medzinárodná koalícia proti džihádistom je momentálne "adekvátnou cestou vpred".

 

Kurdské sily podporované americkými hliadkovacími stíhačkami postupujú medzičasom proti pozíciám islamistov na severe Iraku. Útok v oblasti Mósulu kontrolovanej Islamským štátom začal na svitaní východne od mesta, na druhej strane Mósulu sa Kurdi tiež približujú k strategickému mestu Zumár.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies