Ak ste rozhodnutí investovať do bitcoinu, musíte počítať aj so stratou

NETKY.SK • 16 December 2017, 11:00 • 2 min
Ak ste rozhodnutí investovať do bitcoinu, musíte počítať aj so stratou

LONDÝN - Investori do bitcoinu dostali ďalšie vážne varovanie od jedného z popredných britských regulátorov.

slovakia

left justify in out

"Ak chcete investovať do bitcoinu, musíte byť pripravený, že prídete o všetky svoje peniaze," uviedol šéf britského finančného dohľadu FCA Andrew Bailey v rozhovore pre BBC. Investícia do najznámejšej kryptomeny nie je podľa Baileyho bezpečná, čo dokazuje aj to, že za ňou nestoja vlády ani centrálne banky. Dodal, že nákup bitcoinu sa podobá hazardu, pretože má rovnakú úroveň rizika.

 

Prudké zvýšenie hodnoty bitcoinu vyvolalo ostrú kritiku aj obrovské nadšenie, pričom mnohí investori nedokážu úplne pochopiť faktory, ktoré sú za týmto posilnením. Kurz bitcoinu sa v piatok ráno nachádzal na úrovni 17.159 USD. Jeho celková trhová kapitalizácia predstavuje 291 miliárd USD (takmer 246 miliárd eur), čo je najviac spomedzi kryptomien.

 

Ešte pred rokom sa bitcoin predával približne po 780 USD. "Ak sa pozriete na to, čo sa stalo v tomto roku, chcel by som upozorniť ľudí, že vieme len málo o tom, čo určuje cenu bitcoinu," povedal Bailey. (1 EUR = 1,1845 USD)

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies