Ak ste bez energie vyskúšajte toto...

NETKY.SK • 11 September 2017, 14:15 • 2 min
Ak ste bez energie vyskúšajte toto...

BRATISLAVA - Každý počas dňa musí spraviť niečo iné. Niekto má toho málo, iný zase priveľa. Kde však vziať energiu na všetky úlohy, ktoré musíme splniť?

slovakia

left justify in out

Ležali ste ráno v posteli a vytvárali si rozvrh pre daný deň. Koľkokrát ste do neho zaradili cvičenie? A koľkokrát ste ho pod náporom ďalších povinností vyradili, pretože ste sa cítili príliš unavený? Chviľa odpočinku sa zdala ako tá najpríjemnejšia varianta.

 

Ale ak sa prekonáte, čaká vás zaručená domena Cvičením sa do tela dostáva hormonálny koktejl, ktorý spôsobí náhly príval energie. Naviac je to často myseľ, ktorá je unavená aj keď má telo dostatok sily. Cvičením dostanete telo s mysľou do rovnováhy a budete sa cítiť lepšie. Prekonajte sa, nepočúvajte svoju unavenú myseľ a doprajte si pohyb, ktorý vás dobije energiou.

 

Každý potrebuje energiu a tá naša sa nachádza v jedle. Myslite preto na svoje telo a nezabúdajte jesť. Že sa po jedle občas cítite unavenejší? Ak si dáte ťažké jedlo, telu trvá dlho, kým ho spracuje a dostaví sa únava. Všetká krv sa presunie zo svalov do žalúdka. Najprijemnejším zdrojom energie je pre naše telo pravidelné a ľahké jedlo, ktoré si ľahko pretvorí v dostatok sily po celý deň.

 

obrazok

 

Tým, že budete chcieť mať všetky veci pod kontrolou a podľa seba si na spokojnosti nepridáte. Povedzte ostatným, čo od nich potrebujete. Požiadať o pomoc a vedieť ju prijať je dôležitým krokom, ktorý vám pomôže nielen v práci, ale aj v osobnom živote. Tým, že na veci nebudete samy, šetríte svoj čas aj energiu.

 

Tiež občas mávate pocit, že váš deň je rozplánovaný na minúty. Alebo dokonca na sekundy. Vybavujete, utekáte z miesta na miesto a vo chvíľke kľudu si dáte kávu alebo niečo iné. Zvolnite. Život nie je beh a väčšina vecí vám neutečie.

 

Zbavte sa pocitu, že musíte kadžý deň všetko stihnúť a všade byť. Základom je rozložiť svoje sily. Užívať si život naplno neznamená všetko stihnúť a večer padnúť bez energie do postele.

 

Také občas míváte pocit, že váš den je rozplánovaný na minuty. Nebo dokonce na sekundy. Zařizujete, přebíháte z místa na místo a ve chvílích klidu si dáte kávu nebo jiné povzbuzení. Zvolněte. Život není sprint ani maraton a většina věcí vám neuteče. Zbavte se pocitu, že musíte každý den vše stihnout a všude být. Buďte tam, kde je to pro vás skutečně důležité. Lepší pocit budete mít ze dne, ve kterém dorazíte na místo setkání včas, nepoběžíte, ale půjdete a nevystresuje vás metro, které právě odjelo. Základem je rozložit své síly. Užívat si života naplno totiž neznamená, že vám na konci dne pro plný program nezbyde žádná energie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies