Ak si zamestnanci kúpia domáceho maznáčika, firma im dá nečakané benefity

NETKY.SK • 11 Jún 2018, 11:02 • 2 min
Ak si zamestnanci kúpia domáceho maznáčika, firma im dá nečakané benefity

OSLO - Nórska firma Musti Group ponúka zamestnancom, ktorí si kúpia domov zvieratko, rodičovskú dovolenku v dĺžke troch dní.

slovakia

left justify in out

„Prvé dni strávené s novým zvieratkom môžu byť náročné,“ uvádza riaditeľ firmy David Rönnberg. „Mláďa potrebuje neustálu pozornosť a lásku. Väčšie trávenie času so zvieraťom buduje dôveru a pomáha predísť rôznym sociálnym poruchám v budúcnosti,“ vysvetlil šéf firmy.

 

Niet však divu, že práve Musti Group zaviedla túto dovolenku. Ide totiž o najväčšiu firmu obchodujúcu so zvieracími potrebami v Škandinávii. Marketingový riaditeľ firmy Henri Mäkinen však  tvrdí, že podobné opatrenie by mali pre dobro zvierat zaviesť aj ostatné firmy, píše server novinky.cz.

 

„Šteniatko bez matky a súrodencov sa v novom prostredí môže cítiť stratené a neisté. Jeho výcvik a socializácia sa nedajú vykonávať iba po večeroch a cez víkendy,“ povedal Mäkinen.

 

Spoločnosť vo svojom vyhlásení menovite uvádza psov a mačky. Či sa dovolenka bude vzťahovať aj na iné druhy, napríklad rybičky, nie je jasné. Vzhľadom k možným námietkam na diskrimináciu je to však pravdepodobné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona