Ak sa bude strana SaS "hádzať o zem", daňovo-odvodová reforma nebude, tvrdí Matovič

NETKY.SK • 8 Júl 2021, 07:18 • 2 min
Ak sa bude strana SaS "hádzať o zem", daňovo-odvodová reforma nebude, tvrdí Matovič

BRATISLAVA - To, či sa na Slovensku uskutoční daňovo-odvodová reforma, závisí od postoja strany Sloboda a Solidarita.

slovakia

left justify in out

Po stredajšom rokovaní vlády to povedal líder hnutia OĽaNO a minister financií Igor Matovič. „Daňovo-odvodovú reformu máme nachystanú, ale záleží od toho, aká bude vôľa v koalícii," povedal. 

 

Liberáli reformu blokujú

Ak sa podľa Matoviča niekto "bude hádzať o zem ako malý Jojo", tak ľudia nebudú mať nižšie dane a odvody a z reformy zostane len 200 eur na dieťa. „Uvidíme, ako to dopadne na koaličnej rade," tvrdí.

 

Rezort financií podľa neho zvažoval zníženie zaťaženia práce daňami a odvodmi v prípade zamestnancov. „Postoj koaličnej strany SaS zatiaľ tomuto posunu nenapomáha, ale skôr to blokuje," uviedol Matovič.

 

Reforma mala znížiť daňovo-odvodové zaťaženie zamestnancov tak, aby sa zaťaženie zamestnancov čo najviac priblížilo daňovo-odvodovému zaťaženiu samostatne zárobkovo činných osôb.

Minister financií Igor Matovič ešte začiatkom mája pri predstavení základných téz plánovanej daňovo-odvodovej reformy avizoval, že chce zaviesť finančnú podporu pre rodiny v sume 200 eur na dieťa mesačne až do jeho dospelosti.

 

Mohlo by vás zaujímať: REPORTÁŽ: Za ľudí navrhuje nižšie dane a odvody pre zamestnávateľov. Zrušila by vlaky zadarmo či 13. dôchodky

 

Férové dane​

Slovensko totiž podľa neho potrebuje poctivú a prorodinnú reformu, ktorá zjednoduší daňový systém a dane budú spravodlivé a férové.

 

Zámerom Matoviča je tiež zjednodušiť daňovo-odvodový systém tak, aby v prípade zamestnaneckého pomeru bola z ceny práce odpočítateľná len jedna daň a jeden odvod.

 

Cieľom reformy majú byť podľa Matoviča aj férové dane, čo v praxi znamená, že všetci ľudia budú za rovnakú formu práce pre toho istého zamestnávateľa platiť tie isté dane a odvody.
 

Prečítajte si tiež: Rezort financií čoskoro predstaví dlhoočakávanú daňovo-odvodovú reformu! Príde s nejakými prelomovými nápadmi?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies