Ak sa bojovníci IS nevzdajú, dorazíme ich aj lopatkami, povzbudzuje amerických vojakov armádny staršina

NETKY.SK • 11 Január 2018, 14:36 • 2 min
Ak sa bojovníci IS nevzdajú, dorazíme ich aj lopatkami, povzbudzuje amerických vojakov armádny staršina

WASHINGTON - Vysokopostavený predstaviteľ americkej armády vzbudil pozornosť výzvou, aby bojovníci Islamského štátu, ktorí sa nevzdajú, boli buď zabití strelou do hlavy, alebo ubití na smrť.

slovakia

left justify in out

Starší seržant (sergeant-major) John Troxell, ktorý je členom tímu poradcov náčelníka zboru náčelníkov štábov americkej armády generála Joea Dunforda, zverejnil svoju výzvu v stredu najskôr na Twitteri.

 

"IS musí pochopiť, že má dve možnosti, keď bude stáť zoči-voči nám: vzdať sa alebo zomrieť!", napísal Toxell. Ak sa džihádisti vzdajú, budú mať riadny proces. V opačnom prípade budú voči nim Spojené štáty postupovať bez zľutovania a čaká ich istá smrť, varoval.

 

V podrobnejšom príspevku na Facebooku Toxell konštatoval, že ak sa príslušníci IS vzdajú, pôjdu do väzenskej cely, dostanú jedlo, ležadlo a spravodlivý proces. "ALE ak sa rozhodnú, že sa nevzdajú, neľútostne ich zabijeme - či už s pomocou ozbrojených síl, alebo na nich zhodíme bomby, strelíme im do tváre, alebo ich ubijeme poľnými lopatkami," pohrozil Troxell.

 

Jeho príspevky vyvolali živú diskusiu; v komentároch sa objavovala kritika i rozhorčenie, ale prevládali podporné reakcie. "Toto je presne to posolstvo, ktoré vojaci potrebujú a radi ho počujú," napísal jeden používateľ Facebooku.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies