Ak pozmeníte čínsku štátnu hymnu, môžete skončiť vo väzení

NETKY.SK • 28 August 2017, 10:23 • 2 min
Ak pozmeníte čínsku štátnu hymnu, môžete skončiť vo väzení

PEKING - Čína pripravuje návrh zákona, ktorý stanovuje správny spôsob spievania štátnej hymny, a zvažuje aj trestanie ľudí, ktorí sa odchýlia od oficiálnych noriem, väzením.

slovakia

left justify in out

"Tým, čo to porušia, napríklad so zlým úmyslom pozmenia text hymny, bude hroziť trestné stíhanie alebo väzenie v dĺžke do 15 dní," napísala tlačová agentúra Sinchua.

 

Kým paródie štátnych hymien a ďalších oficiálnych procedúr sú v mnohých iných krajinách prípustné, návrh čínskeho zákona je ďalším príkladom vážneho prístupu krajiny ku všetkým oficialitám.

 

Minulý mesiac sa objavila informácia, že cenzori odstránili z čínskeho internetu všetky zmienky o Mackovi Puf, pretože táto vymyslená postavička z rozprávok pre deti sa údajne podobá na čínskeho prezidenta Si Ťin-pchinga.

 

Hymnu bude zakázané využívať na pohreboch a pri ďalších "nevhodných" súkromných príležitostiach, v komerčných reklamách a ako hudobnú kulisu vo verejných priestoroch.

 

Povolená bude iba na oficiálnych politických zhromaždeniach, športových podujatiach a pri ďalších "vhodných príležitostiach".

 

Kedy by mala táto legislatíva vstúpiť do platnosti zatiaľ nie je známe.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies