Ak poletíte do vesmíru, budete sa mať kde ubytovať: Stavajú tu totiž hotel!

NETKY.SK • 10 Apríl 2018, 16:00 • 2 min
Ak poletíte do vesmíru, budete sa mať kde ubytovať: Stavajú tu totiž hotel!

Chceli by ste ísť do vesmíru? Čoskoro tu budete môcť prežiť plnohodnotnú dovolenku.

slovakia

left justify in out

Ľudstvo je práve teraz na prahu novej éry, éry vesmírneho cestovania, ktoré už nebude určené len pre kozmonautov a ich výskumy, ale aj pre bežných ľudí túžiacich vidieť našu planétu z kozmu. Samozrejme, minimálne zo začiatku vesmírni cestovatelia nebudú tak celkom bežnými obyvateľmi Zeme, pretože takáto cesta bude mimoriadne finančne náročná. Isté však je, že už v najbližších rokoch sa na orbit dostanú prví turisti.

 

Návštevníkov vesmíru by sme teda mali. Ale kam ich ubytujú? Vesmírna stanica ISS je totiž len pre kozmonautov, pričom tento výlet by mal trvať 12 dní. Tím odborníkov preto na vesmírnom summite v San José v Kalifornii prezentoval myšlienku týkajúcu sa založenia vesmírneho hotela. Pripravený by mal byť v priebehu 4,5 roka.

 

Hotel bude mať kapacitu 6 miest, dve pre členov posádky a štyri pre turistov. Ich pobyt však vonkoncom nebude pasívny. Budú si môcť vyskúšať rôzne aktivity, ktoré bežne realizujú len astronauti. Môžu sa podieľať na výskumoch i pestovať rastliny. Samozrejmosťou je možnosť komunikácie s rodinou na Zemi.

 

Netradičný zážitok si však budú môcť dovoliť len naozaj zámožní klienti. Jeho cena by sa totiž mala pohybovať niekde na úrovni 7,71 eur. V tejto astronomickej sume je už ale zahrnuté naozaj všetko. Ak teda túžite vidieť polárnu žiaru v celej svojej kráse, môžete začať pomaličky šetriť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies