Ak Platini neuspeje na CAS, VV UEFA bude riešiť prezidenta 18. mája

NETKY.SK • 3 Máj 2016, 08:52 • 2 min
Ak Platini neuspeje na CAS, VV UEFA bude riešiť prezidenta 18. mája

BUDAPEŠŤ - Výkonný výbor Európskej futbalovej únie (UEFA) sa stretne 18. mája na mimoriadnom zasadaní, na ktorom bude riešiť situáciu suspendovaného prezidenta Michela Platiniho. Udeje sa tak v prípade, že bývalý skvelý francúzsky futbalista neuspeje s odvolaním na medzinárodnom Športovom arbitrážnom súde (CAS) v Lausanne. Tento verdikt sa očakáva do 9. mája. Informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Nemecký člen VV UEFA Wolfgang Niersbach po pondelňajšom zasadnutí výkonného výboru v Budapešti uviedol, že mimoriadne zasadanie by sa uskutočnilo v Bazileji. Teda v deň finálového zápasu Európskej ligy UEFA 2015/2016 v tomto dejisku.

 

Stále zostáva otázne, či si UEFA bude voliť prezidenta ešte pred letnými EURO vo Francúzsku (10. júna-10. júla). "Myslím si, že prezidentské voľby pred ME sa neuskutočnia, no v uplynulých šiestich mesiacoch sme videli, že mnoho vecí je možných," povedal Niersbach.

 

Platini dostal vlani v decembri osemročný trest od etickej komisie Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) za porušenie pravidiel pri netransparentnom finančnom prevode dvoch miliónov švajčiarskych frankov z roku 2011 od bývalého šéfa federácie Josepha Blattera. Ten rovnako neunikol trestu, no tvrdí, že išlo o ústnu dohodu medzi oboma funkcionármi a žiadne pravidlá neboli porušené. Odvolacia komisia FIFA Francúzovi síce neskôr trest o dva roky zmiernila, niekdajší reprezentant s ním však naďalej nesúhlasí a odvolal sa na CAS. Pokiaľ Platini neuspeje, musí UEFA nájsť nového šéfa ešte pred EURO 2016.

 

Zastupujúcim prezidentom UEFA je grécky generálny sekretár riadiacej organizácie Theodore Theodoridis. Favoritom na post prípadného nástupcu Platiniho je Michael van Praag, šéf Holandského futbalového zväzu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona