Ak niekomu uvidíte čiernu bodku na ruke, volajte políciu

NETKY.SK • 4 Január 2016, 11:57 • 2 min
Ak niekomu uvidíte čiernu bodku na ruke, volajte políciu

BRATISLAVA - Mali by ste okamžite zavolať políciu ak uvidíte niekomu nakreslenú čiernu bodku na dlani. Tá značí, že daný človek má problémy.

slovakia

left justify in out

Čierna bodka je znamením novej kampane s názvom Black Dot Campaign, ktorá má pomôcť týraným ľuďom. Obete domáceho násilia, či už psychického alebo fyzického potrebujú pomoc, no nemôžu o ňu požiadať, keďže sú zväčša sledované svojím tyranom. 

 

Preto si ľudia, ktorí žijú v neustálom strachu kreslia na dlaň čiernu bodku. Ide o tiché volanie o pomoc. 

 

V prvý deň kampane čierna bodka pomohla už šiestym týraným ženám. Teraz sa po sociálnych sieťach šíria fotky slávnych ale i obyčajných ľudí s pokreslenou dlaňou na znak podpory obetiam násila.

 

Akcia beží už niekoľko dní a zatiaľ zachránila 49 ľudí. No niektorí kritici tvrdia, že kampaň môže byť viac na škodu ako na úžitok. Keďže informácie sa najmä po internete šíria bleskovou rýchlosťou je vysoko pravdepodobné, že sa o tom dozvedia aj tí, ktorí násilie páchajú. Ak uvidia u svojej obete čiernu bodku môže to mať svoje následky.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona