Ak nezaplatí skončí vo väzbe! Poznáme verdikt jednej z najväčších káuz v českom hokeji

NETKY.SK • 19 Máj 2017, 11:51 • 2 min
Ak nezaplatí skončí vo väzbe! Poznáme verdikt jednej z najväčších káuz v českom hokeji

PRAHA - Český hokejový tréner Vladimír Růžička nepôjde do väzenia, zaplatil totiž pokutu vo výške 400-tisíc českých korún. Peňažný trest mu uložil súd za spreneveru. Ak by 53-ročný kouč nezaplatil, putoval by za mreže na 16 mesiacov.

slovakia

left justify in out

Růžičkovi, ktorý aktuálne pôsobí ako športový manažér a hlavný kouč v extraligovom Chomutove, hrozil nepodmienečný trest až päť rokov, prípadne zákaz činnosti v hokejovom hnutí. Sprenevery sa dopustil počas svojho pôsobenia v Slavii Praha, od podnikateľa Miroslava Palaščáka prijal pol milióna českých korún a peniaze nezaniesol do klubového účtovníctva.

 

Aféra okolo niekdajšieho českého reprezentačného kouča vypukla krátko pred začiatkom MS 2015, ktoré sa konali práve v Českej republike. Na internete vtedy zverejnili nahrávku z jednej z tajných schôdzok Palaščáka s Růžičkom. Skúsený tréner mal podnikateľovi zaplatiť pol milióna Kč za to, že jeho syn zostane naďalej hrať v Slavii Praha. Růžička tvrdil, že išlo o sponzorský dar.

 

Tréner peniaze vrátil a počas výsluchu tvrdil, že ho Palaščák vydieral. Růžička podal na Palaščáka trestné oznámenie, ale polícia ho odložila. Růžička bol kapitán českých hokejistov - olympijských víťazov z Nagana 1998 a tiež majstrom sveta v drese Československa z Prahy v roku 1985. V rokoch 2005 a 2010 získal s českou reprezentáciou titul majstra sveta už ako tréner.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies