Ak máte toto doma, okamžite to vyhoďte!

NETKY.SK • 11 Október 2017, 08:55 • 2 min
Ak máte toto doma, okamžite to vyhoďte!

BRATISLAVA – Kontroly Úradu verejného zdravotníctva upozorňujú Slovákov, že ak sa vo vašej kúpeľni nachádza táto kozmetika, okamžite sa jej zbavte. Vyskytujú sa v nich totiž nebezpečné mikroorganizmy, ktoré sú v rozpore s nariadeniami Európskeho Parlamentu a Rady o kozmetických výrobkoch.

slovakia

left justify in out

Ide o obľúbené výrobky, ktoré nájdete v predajniach DM drogérie. Jedná sa konkrétne o 500-mililitrové tekuté mydlo Balea Creme Seife Buttermilk & Lemon, s dátumom spotreby do júna 2019. Pri tomto výrobku bol prekročený povolený limit pre mikroorganizmy, teda je považovaný za nebezpečný. Výrobca na základe zistení už výrobok sťahuje s predajní a ich likvidáciu.

 

img

 

Ďalším nežiadúcim výrobkom je henna na vlasy značky Shenaz Gold – Herbal Based Black Henna s dátumom spotreby do apríla 2018, v ktorej sa našla všeobecne zakázanú látku barium peroxide a látku paraphenylenediamine v nadmernom množstve.

 

img

 

Tretím škodlivým výrobkom je maska na tvár značky Rhassoul clay with orange blossom, v ktorej našli nikel a bárium, taktiež prísne zakázané látky. Okrem iného na výrobku absentujú povinné označenia ako zodpovedná osoba, dátum minimálnej trvanlivosti a výrobná dávka).

 

img

 

Štvrtým sťahovaným výrobkom je farba na tetovanie Dark Red, tá zas obsahovala zakázanú látku anisidine. Podľa informácii Úradu verejného zdravotníctva sa všetky spomenuté výrobky môžu nachádzať na Slovensku, čím chce vystríhať samotných spotrebiteľov.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies