Ak ManCity neakceptuje pokutu, hrozí mu vylúčenie z LM

NETKY.SK • 7 Máj 2014, 15:28 • 2 min
Ak ManCity neakceptuje pokutu, hrozí mu vylúčenie z LM

LONDÝN - Ak Manchester City neakceptuje finančnú pokutu za nedodržiavanie pravidiel finančnej fair play, hrozí mu vylúčenie z budúcosezónnej edície Ligy majstrov.

slovakia

left justify in out

Európska futbalová únia (UEFA) plánuje potrestať ManCity spolu s parížskym St. Germain pokutou 60 miliónov eur. Francúzsky klub so sankciami súhlasil, ale ako v stredu informovali viaceré britské médiá, City s výškou postihu nesúhlasia a chcú sa odvolať.
     

Ako v utorok informoval francúzsky denník L'Equipe, PSG bude môcť mať v nadchádzajúcom ročníku LM na súpiske namiesto 25 hráčov iba 21 futbalistov. Pravidlá finančnej fair play celkovo nedodržala takmer dvadsiatka klubov, deväť z nich má byť potrestaných. Maximálnu povolenú čiastku na prestupy a nákup nových hráčov najviac prekročili ManCity a PSG, oba kluby sú vo vlastníctve arabských šejkov z Dubaja. 
     

Základným princípom finančnej fair play je, že kluby nemajú míňať viac peňazí ako sami zarobia. UEFA síce povoľuje špeciálne finančné dotácie, ale tie môžu dosiahnuť v priebehu trojročného obdobia iba maximálnu hranicu 45 miliónov eur. Do celkovej povolenej sumy na míňanie sa nepočítajú prostriedky vynaložené na výstavbu tréningových ihrísk či rozvoj mládeže.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies