Ak je v pracovnej ponuke zverejnený plat, reaguje viac ľudí

NETKY.SK • 28 Október 2014, 12:58 • 2 min
Ak je v pracovnej ponuke zverejnený plat, reaguje viac ľudí

BRATISLAVA - Plat uvedený priamo v inzeráte je na Slovensku skôr výnimka. Vo všeobecnosti však platí, že ak je v pracovnej ponuke uvedený ponúkaný plat, reaguje viac ľudí.

slovakia

left justify in out

Iba v niektorých kategóriách platí opak. Priamo v pracovnej ponuke na portáli Profesia.sk má uvedený plat, či už jeho základnú výšku, priemernú hodnotu alebo možné rozpätie, iba 15 % inzerátov.
     

Keď vidia uchádzači plat, koľko budú na inzerovanej pozícii zarábať, väčšinou to záujem o ponuku zvyšuje. Priemerný počet reagujúcich kandidátov na ponuku bez uvedeného platu je 37. Počet reagujúcich na ponuky s uvedeným platom je pritom 43.
     

Najviac pracovných ponúk, kde uchádzač nájde aj zverejnený ponúkaný plat, je v kategórii pomocné práce, kde ich je 37 %. Plat tiež zverejnia firmy približne v tretine ponúk, ak obsadzujú pozície do služieb. Vo výrobe je to štvrtina ponúk, ktoré uvádzajú ponúkaný plat.
     

Naopak, najmenej časté je nájsť plat zverejnený pri ponukách do telekomunikácií, farmácie alebo do pozícií v kategórii právo a legislatíva.
     

Počet reagujúcich vďaka zverejneniu platu v inzeráte najviac stúpne pri ponukách do štátnej správy, výrobe a lízingu. Pri štátnej správe mali ponuky v prípade, že uviedli plat, až dvakrát viac kandidátov ako bez uvedenia platu. Napriek tomu práve pri týchto pozíciách sa plat uvádza iba v 6 % inzerátov.
     

V kategóriách ako sú poisťovníctvo, personalistika, ekonomika či účtovníctvo so zverejnením výšky platu počet uchádzačov klesol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona