Ak je jednou z cestujúcich vo vlaku slávna Agáta Christie, potom o záhady núdza nebude

NETKY.SK • 19 December 2019, 06:58 • 2 min
Ak je jednou z cestujúcich vo vlaku slávna Agáta Christie, potom o záhady núdza nebude

„Sľúb mi ešte jednu vec, dobre? Sľúb mi, že budeš vždy krásna."

slovakia

left justify in out

Prostredie Slovenska ožíva aj vďaka literatúre. Veď je tu toho naozaj dosť, čím sa dá zaplniť či už večer trpiaci prázdnotou, alebo ráno túžiace po rozptýlení. Sú tu autori, bez ktorých sa knižná scéna nezaobíde, ale, našťastie, pribúdajú aj celkom nové mená.


Jednou z doteraz neznámych autoriek, s ktorou sa čitateľ môže oboznámiť vďaka knihe, je aj Lindsay Jayne Ashford. Tej sa podarilo vytvoriť niečo naozaj originálne.

 

img

Lindsay Jayne Ashford

 

Napísala román Dáma v Orient Expresse a fantázia, ktorú musí mať naozaj bohatú, si vymyslela veľmi nevšednú zápletku. Vo vlaku sa totiž vezie slávna Agáta Christie, vďaka čomu sa stereotyp úplne obrátil - hrdinkou knihy sa stala tá, ktorá sa sama zapísala do histórie ako spisovateľka.


Lindsay Jayne Ashford pomiešala fikciu s realitou a k Agáte pridala ešte ďalšie dve postavy. Tri tajomstvá, tri ženy a jedna cesta, aj tak by sa dala opísať Dáma v Orient Expresse.

 

Pragmatická Agáta
Agáta Christie do Orient Expressu nasadá, aby sa spamätala zo zdrvujúceho rozvodu a nekonečnej hanby za svoje správanie. Manžel ju opustil pre inú ženu a ona v snahe upútať na seba pozornosť, vyvolala obrovský škandál (predstierala vlastnú smrť). Vycestovanie do ďaleka a navyše pod pseudonymom, sa jej zdá ako dobrý nápad (veď posledné, čo by potrebovala bolo, aby v nej niekto spoznal autorku predávaných detektívok). Žiaľ, alebo, vďakabohu, v takom Orient Expresse sa môže prihodiť naozaj všeličo a Agáta sa ocitne v spleti záhad, zlomených sŕdc, predstieraných identít a čudných náhod.

 

img

 

Drsná Katherine
Katherine je tvrdá povaha. Miluje flirtovanie, fajčí cigary a čoskoro sa chystá uzatvoriť manželstvo z obchodných dôvodov. Je ale aj bystrá a dokáže si spojiť súvislosti tak, aby jej nič neuniklo. V podstate by ju nič netrápilo, teda až na... Ako len udrží budúceho manžela čo najďalej od seba?

 

Nežná Nancy
Nancy je z trojice tá najjemnejšia, najkrajšia a najnaivnejšia. Je to ten typ ženy, ktorá zúfalo potrebuje mať po boku nejakého ochrancu. Pravdaže, nahlas by to nepriznala, ale samota jej škodí a s problémami, z ktorých sa stihla vytvarovať veliká hŕba, si sama neporadí. Ten, na koho sa najväčšmi spoliehala, ju nechal samu, aj keď jej nasľuboval nehynúcu lásku.

 

Tri spojenkyne
Pokorená manželka, vypočítavá obchodníčka a neuveriteľne smutná milenka. Bezradnosť, nenaplnené sny, temná minulosť a ešte všeličo iné, sa nachádza v knihe Dáma v Orient Expresse. Príbeh je mrazivý aj hrejivý, odkrývajú sa v ňom masky a strhávajú klamstvá. Obnažuje sa samota, ktorá sa niekedy znenazdajky objavuje aj v dave a citeľná je aj čistá a snáď vvšetkým dobre známa túžba po obyčajnej láske.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona