Ak dieťa nemôže navštevovať škôlku alebo základnú školu, rodičom nezaniká nárok na pandemické ošetrovné

NETKY.SK • 5 Marec 2021, 14:42 • 2 min
Ak dieťa nemôže navštevovať škôlku alebo základnú školu, rodičom nezaniká nárok na pandemické ošetrovné

BRATISLAVA - Od 8. marca tohto roka sa v podmienkach nároku na pandemické ošetrovné nič nezmenilo.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ak príslušný orgán rozhodne, že  bude škôlka alebo škola zatvorená, rodičia majú pri splnení všetkých zákonných podmienok nárok na pandemické ošetrovné.

 

img

 

Sociálna poisťovňa informovala, že ak materská alebo základná škola umožní návštevu alebo výučbu len pre časť detí, rodičia detí, ktoré nemôžu materskú alebo základnú školu z tohto dôvodu navštevovať, majú naďalej nárok na pandemické ošetrovné.
 

img


"Naďalej platí, že rodič po otvorení škôlky alebo školy stráca nárok na pandemické ošetrovné, ktoré mal z dôvodu starostlivosti o dieťa pre uzavretie zariadenia príslušným orgánom, a to rozhodnutím hygieny, riaditeľa, zriaďovateľa alebo ministra školstva," uviedla poisťovňa.

 

Stále však platí, že ak je škôlka alebo škola otvorená a rodičia nedajú dieťa do školského zariadenia iba pre obavy z ochorenia, nárok na pandemické ošetrovné nemajú.


Materské školy a prvý stupeň základných škôl budú od 8. marca otvorené pre deti rodičov z kritickej infraštruktúry a tých, ktorí musia pracovať na pracovisku. 
 

img

 

Súvisiaci článok: Kto nebude mať nárok na pandemické ošetrovné? Sociálna poisťovňa informuje o zmenách!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona