Ak cestujete do Chorvátska, pripravte sa na striktné kontroly!

NETKY.SK • 24 Júl 2021, 09:30 • 2 min
Ak cestujete do Chorvátska, pripravte sa na striktné kontroly!

CHORVÁTSKO - Chorvátsko v týchto dňoch striktne kontroluje všetky stanovené podmienky pre vstup do krajiny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Súčasne platné podmienky ostávajú v platnosti minimálne do konca júla, prípadne až do odvolania. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky o tom informuje na svojej webovej stránke.

 

img

 

Prečítajte si: V Chorvátsku sa triasla zem! Magnitúda bola na úrovni 3,9 stupňa!

 

Čím sa treba preukázať?
Pred vstupom do Chorvátska sa cestujúci zo Slovenska musia preukázať platným cestovným dokladom a tiež potvrdením o očkovaní proti ochoreniu COVID-19. Vstup je možný aj s negatívnym výsledkom PCR testu, ktorý nesmie byť starší ako 72 hodín, alebo antigénového testu, ktorý nie je starší ako 48 hodín. Ak však antigénový test (RAT) nebude mať viditeľného výrobcu a/alebo obchodný názov, nebude test prijatý ako dôveryhodný pre vstup do Chorvátskej republiky. Nezaočkovaných na Slovensku čaká karanténa.

 

"Ak cestujúci nepredloží negatívny výsledok testu na COVID-19, je povinný nastúpiť na 10-dňovú vlastnú karanténu/samoizoláciu (karanténu je možné prerušiť/ukončiť PCR alebo RAT testovaním v Chorvátsku (na vlastné náklady) a zaslaním skenu testu na e-mailovú adresu, ktorú občan obdrží na štátnej hranici pri vstupe do Chorvátska spoločne s letákom, ako postupovať pri ukončení samoizolácie). Ak osoba nie je schopná vykonať niektorý z vyššie uvedených testov, zostáva v samoizolácii na dobu 10 dní," upozorňuje rezort.

 

Prečítajte si napríklad: Čo čaká dovolenkárov? Pozrite si podmienky vstupu do niektorých dovolenkových destinácií

 

„Pred cestou do Chorvátska odporúčame vyplniť online formulár, ktorý je určený na urýchlenie vybavenia turistov/priechodu cez hranice. Ak nebudete mať vyplnený formulár, je potrebné rátať so zdržaním pri vstupe do Chorvátska,“ uvádza rezort. Dodáva, aby cestujúci vyplnili všetky údaje správne.

 

Treba rátať aj s niekoľkohodinovým zdržaním na hraniciach, pripraviť si tekutiny, zásoby jedla a dostatok pohonných hmôt, ak cestujete autom.

 

img

 

Opatrenia v krajine

Počas pobytu v Chorvátsku musia návštevníci dodržiavať všeobecne platné nariadenia Úradu verejného zdravia. V Chorvátsku je povinné nosenie ochranných masiek/rúšok vo všetkých zatvorených priestoroch,  vrátane MHD, a otvorených priestoroch, kde nie je možné dodržať bezpečnostnú vzdialenosť 1,5 metra. Všetkým podnikom a zariadeniam s občerstvením je umožnený predaj formou take away, nápojov a cukrovín. Otvorené sú kaviarne  na vonkajších terasách a reštauračné zariadenia aj v interiéri s dodržaním nariadení Úradu verejného zdravia Chorvátska.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies