Ak by som mala "pudenie", možno niečo napíšem

NETKY.SK • 9 Júl 2010, 12:07 • 2 min
Ak by som mala "pudenie", možno niečo napíšem

Ak by som mala "pudenie", možno niečo napíšem

slovakia

left justify in out

img

Kronerová: "Som povinná občas sa dopustiť písania ako pedagóg na VŠMU a sem-tam ako človek, ktorého požiadajú raz za čas napísať nejaký článok, napokon aj opravovanie rozhovorov je taká trošičku literárna činnosť. Ide mi to ťažko a nikdy nie som so sebou spokojná, takže asi by som bola veľmi pomalou autorkou, ale ak by som, možnože raz v budúcnosti, ak by som mala nejaké "pudenie", tak možnože niečo napíšem, ale zatiaľ by som to prenechala povolanejším."
Bratislava 9. júla (TASR) - Filmová a divadelná herečka Zuzana Kronerová má za sebou úspešné obdobie. Do zbierky ocenení jej tento rok pribudol titul Slovenka roka, v domovskom Divadle Astorka si od divákov niekoľkokrát vypočula zaslúžený potlesk za výkony v predstaveniach Tichý dom, Túlavé srdce či Mesiac na dedine a obdivuhodný výkon podala aj v Divadle Aréna v hre Mikve, ktorú napísala herečka Hadar Galron. Ambíciu napísať divadelnú hru po vzore izraelskej kolegyne však Kronerová zatiaľ u seba nepostrehla.
"Mám veľkú úctu k písanému slovu a som povinná občas sa dopustiť písania ako pedagóg na Vysokej škole múzických umení a sem-tam ako človek, ktorého požiadajú raz za čas napísať nejaký článok," povedala v rozhovore pre TASR Kronerová, ktorá za drobnú literárnu činnosť považuje aj opravovanie rozhovorov.
Ako sama uviedla, písanie jej ide ťažko. "Nikdy nie som so sebou spokojná, takže asi by som bola veľmi pomalou autorkou," prezradila herečka a pripustila, že si možno raz v budúcnosti úlohu spisovateľky vyskúša. "Ak by som mala nejaké pudenie, možnože niečo napíšem, ale zatiaľ by som to prenechala povolanejším."
Kronerová chcela pôvodne študovať filológiu, možno práve tam pramení jej rešpekt pred jazykom a literatúrou. Na otázku, akú tému by si herečka zvolila v prípade, že by úctu k písanému slovu prehodnotila, Kronerová zareagovala: "Tak, ako si napísala Hadar Galron v dráme Mikve postavu Širy pre seba, zrejme by som si napísala postavu pre seba, ale zatiaľ sa necítim natoľko byť povolaná na túto umeleckú činnosť."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies