Ak by sa voľby konali v máji, vládu by skladala strana Hlas-SD

NETKY.SK • 20 Máj 2021, 13:49 • 2 min
Ak by sa voľby konali v máji, vládu by skladala strana Hlas-SD

BRATISLAVA - Ak by sa parlamentné voľby konali v máji, vyhrala by strana Hlas - sociálna demokracia (Hlas-SD) expremiéra Petra Pellegriniho, ktorej by svoj hlas odovzdalo 22,5 percenta voličov.

slovakia

left justify in out

Na druhom mieste by sa umiestnila strana Sloboda a Solidarita (SaS) so ziskom 13,8 percenta. Tretie miesto by obsadilo hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO), ktoré by volilo 9,9 percenta opýtaných.

 

Do Národnej rady SR by sa dostalo aj Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) so ziskom 5 percent. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý od 13. do 17. mája vykonala agentúra Ako na vzorke tisíc respondentov.
 

Strana Smer-SD by získala 9,6 percenta. Do parlamentu by sa tiež dostala hnutie Progresívne Slovensko, ktorú by volilo 8,5 percenta oslovených. 

 

Hnutie Sme rodina so ziskom 7,4 percenta hlasovTesne nad päťpercentnú hranicu by sa dostala Aliancia, čo je nové zoskupenie maďarských strán. Rovných päť percent by mohlo získať KDH.

 

Mimo parlamentu by zostali koaliční Za ľudí, ktorých by volili štyri percentá odídencov. Nad troma percentami by bola aj Republika (3,5 percenta), ktorú založili odídenci od kotlebovcov. Na rovných troch percentách je Dobrá voľba.

 

ĽSNS Mariana Kotlebu klesla na 2,1 percenta. Zhodne po 1,6 percenta by mali SNS a Spolu. Žiadna ďalšia strana by nezískala viac ako percento hlasov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona