Ak by sa teraz konali voľby, vyhral by opäť Smer

NETKY.SK • 24 November 2017, 13:16 • 2 min
Ak by sa teraz konali voľby, vyhral by opäť Smer

BRATISLAVA - Ak by sa parlamentné voľby konali v novembri, vyhrala by ich strana Smer-SD so ziskom 24,8 percenta.

slovakia

left justify in out

Ako druhá najsilnejšia by skončila SaS, podporilo by ju 17,8 percenta respondentov. Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO, ktorý sa realizoval 14. až 18. novembra na reprezentatívnej vzorke 1000 respondentov.

 

Na tretej priečke by skončilo hnutie OľaNO-NOVA, volilo by ho 12,5 percenta oslovených. Nasledovali Sme rodina - Boris Kollár (9,2 percenta), SNS (8,9 percenta) a Kotleba - ĽSNS so ziskom 8,4 percenta. Do parlamentu by sa ešte dostali KDH (7 percent) a Most-Híd (5,8 percenta). Pred bránami Národnej rady SR by ostala SMK-MKP (4,3 percenta). Ostatné strany alebo hnutia by nezískali ani dvojpercentnú podporu.

 

Na voľbách by sa zúčastnilo 74,6 percenta opýtaných, 11,7 percenta respondentov by nešlo voliť a 12,1 percenta nevedelo, koho by teraz volili, 1,6 percenta svoje preferencie prezradiť nechcelo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies