Ak by sa Moskva a Washington spojili, porazili by teroristov iba s malými stratami

NETKY.SK • 5 Február 2018, 08:07 • 2 min
Ak by sa Moskva a Washington spojili, porazili by teroristov iba s malými stratami

WASHINGTON - Rusko a Spojené štáty by mohli zvíťaziť v boji proti terorizmu s menšími stratami, ak by spolupracovali, uviedlo v pondelok ruské veľvyslanectvo vo Washingtone v súvislosti so zostrelením ruského bojového lietadla v Sýrii.

slovakia

left justify in out

"Chceme sa poďakovať všetkým americkým občanom, ktorí nám vyjadrili svoju sústrasť ohľadne smrti ruského bojového pilota, ktorý bol zabitý v akcii proti teroristom v Sýrii... Táto tragédia opäť dokázala, že v Spojených štátoch existujú ľudia, ktorí si uvedomujú potrebu spoločného boja proti spoločnému zlu... Niet pochýb o tom, že naše víťazstvo je bezprostredné. Spoločne by sme ho mohli dosiahnuť rýchlejšie a s menšími stratami," uviedlo veľvyslanectvo vo vyhlásení, z ktorého citovala agentúra TASS.

 

K zostreleniu ruského bojového lietadla typu Su-25 došlo v sobotu, keď vykonávalo hliadkovanie nad zónou deeskalácie v provincii Idlib. Pilot po zásahu svojho lietadla stihol informovať základňu, že sa musí katapultovať v oblasti ovládanej bojovníkmi teroristickej skupiny Džabhat Fatah aš-Šám, známej predtým ako Džabhat an-Nusra. Počas následných bojov s nimi prišiel pilot o život.

 

K zodpovednosti za zostrelenie lietadla sa prihlásili bojovníci džihádistickej aliancie Haját Tahrír aš-Šám, ktorá patrí pod Džabhat Fatah aš-Šám.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona