Ak by Jágr kandidoval na prezidenta, asi by ho zvolili, vtipkuje nový spoluhráč Frolík

NETKY.SK • 3 Október 2017, 10:40 • 2 min
Ak by Jágr kandidoval na prezidenta, asi by ho zvolili, vtipkuje nový spoluhráč Frolík

CALGARY - Nový spoluhráč Jaromíra Jágra a krajan Michael Frolík vysvetlil zámorským médiám, ako veľmi je Jágr populárny v českej republike.

slovakia

left justify in out

Keď sa už zdalo, že skvostná kariéra hokejistu Jaromíra Jágra (45) sa obmedzí na možnosť úplného konca alebo pomoci rodnému Kladnu, ozvalo sa Calgary a rýchla dohoda za milión dolárov na jednu sezónu znamená ďalšie pokračovanie hrajúcej legendy v NHL. V kanadskom tíme sa v bohatej 27-ročnej kariére v NHL predstaví vôbec po prvý raz.

 

"Prišiel medzi nás hráč, ktorý bol dlhý čas najlepší v celej súťaži a stále je ešte výrazne efektívny. Stále si vie výborne zakryť puk a produkuje pekné hokejové ťahy. Myslím si, že nám pomôže," povedal kapitán Flames Mark Giordano na webe NHL.

 

"Angažovanie Jágra ukazuje, ako vážne to v klube myslíme. Chceme dosiahnuť veľké veci. Skúsenejší hráč v NHL neexistuje," povedal útočník Calgary Michael Frolík v rozhovore pre zámorské médiá.

 

Jágrov krajan, a po novom už aj spoluhráč, dostal tiež otázku, či môže priblížiť ako veľmi je Jágr populárny doma v Česku. "Veľmi, naozaj veľmi. Nemôže urobiť krok bez toho, aby ho niekto nepoznal. Keby kandidoval na prezidenta, myslím si, že by ho zvolili," vravel v dobrej nálade Frolík, cituje ho aj web hokej.cz.

 

Jágr sa v Calgary stretne aj s mladým krídelníkom Matthewom Tkachukom. Syn slávneho Keitha Tkachuka oslávi 20. narodeniny až v decembri a dovtedy si na ľade užije možno aj gólovú spoluprácu s Jágrom. Tým Jágrom, ktorý bol draftovaný do NHL v roku 1990, teda v rovnakej sezóne ako Tkachukov otec. Ten ukončil kariéru pred 7 rokmi.

 

"Je to šialené, keď si uvedomím tie súvislosti.Jágr bol najlepší hráč NHL a zbieral cenné poháre v čase, keď som ešte nebol na svete," vravel Matthew Tkachuk.

 

Jágrov hokejový profil je plný rekordov. Z tých zámorských je momentálne témou dňa, že už len 56 zápasov ho delí od maxima Gordieho Howa v počte absolvovaných stretnutí v NHL. Český veterán ich má na svojom konte 1711, Howe ich odohral 1767. Jágr v najlepšej hokejovej profilige nazbieral 1914 bodov, v historických rebríčkoch je druhý za legendou legiend Waynom Gretzkým (2857 bodov). So 765 gólmi mu patrí tretia priečka medzi strelcami, viac ich dali len Gretzky (894) a Howe (801).

 

Tréner Calgary Flames Glen Gulutzan je od Jágra iba o pol roka starší. S českým veteránom sa ako tréner stretol už v sezóne 2012/2013 v Dallase a ani on nešetrí chválou na novú posilu z kategórie megaskúsených. "Jeho herná inteligencia je mimo reálneho chápania a fyzická pripravenosť? O tej ani netreba špekulovať. Jaromír je prírodný úkaz. Na druhé miesto historických tabuliek sa nedostanete náhodou," povedal Gulutzan.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies