Ak budete jesť tieto potraviny spomalíte stárnutie

NETKY.SK • 11 Marec 2017, 15:22 • 2 min
Ak budete jesť tieto potraviny spomalíte stárnutie

BRATISLAVA - Ak chcete vyzerať mlado musíte mať zdravú pleť. Tú treba vyživovať nie len z vonku ale i z vnútra. A k tomu vám pomôžu správne potraviny.

slovakia

left justify in out

Potraviny, ktoré majú antiaging efekt, sú pre vaše telo výhra vo všetkých smeroch. Ich účinky sa totiž neobmedzujú len na pleť, predovšetkým ide o podporu celkového zdravia, dlhovekosti a odolnosti organizmu.

 

Konopný olej

Olej lisovaný zo semien konope je považovaný za jeden z najzdravších. Veľa ľudí mu hovorí prírodný zázrak. Okrem množstva vitamínov a minerálov má najprirodzenejší pomer omega-3 a omega-6 mastných kyselín.

 

obrazok

 

Brokolica

Brokolica je zásobárňou esenciálnych aminokyselín a ďalších látok, ktoré vychytávajú voľné radikály a tým zabraňujú predčasnému starnutiu a preventívne pôsobia proti civilizačným chorobám vrátane rakoviny.

 

obrazok

 

Quinoa
Quinoa disponuje nadpriemerným obsahom železa. Ak vám železo chýba, prejavuje sa to najmä celkovou únavou a vyčerpaním organizmu. Pokožka sa vysušuje, bledne, navyše slabnú vlasy aj nechty, čo vedie k celkovo staršiemu vzhľadu.

 

obrazok

 

Paradajky

Paradajky sú známe svojím vysokým obsahom lykopénu, ktorý pomáha produkovať kolagén a elastín, vďaka ktorým je vaša pleť pružná a pevná.

 

obrazok

 

Čučoriedky

Čučoriedky sú obzvlášť bohaté na antioxidant Antokyan, ktorý pôsobí proti starnutiu a zvyšuje tvorbu kolagénu.

 

obrazok
 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies