Ak bude referendum, Smer-SD povie voličom, ako hlasovať

NETKY.SK • 22 Október 2014, 17:31 • 2 min
Ak bude referendum, Smer-SD povie voličom, ako hlasovať

BRATISLAVA - Ak dôjde k vyhláseniu referenda o homosexuáloch a rodine, Smer-SD dá svojim voličom odporúčanie. Povie, či ísť k referendu, aj postoj strany k daným otázkam.

slovakia

left justify in out

Povedal to dnes premiér Robert Fico (Smer-SD).
     

Predseda vlády je za to, aby sa ľudia zúčastňovali referend, ide totiž o priamu demokraciu. "Mali by ísť a povedať ku každej otázke áno alebo nie," uviedol šéf Smeru-SD.
     

Neprezradil, čo by odporúčal napríklad v prípade otázky o registrovaných partnerstvách. Pripomenul však ústavnú ochranu manželstva ako zväzku muža a ženy, ktorú Smer-SD presadil spolu s KDH.
     

Ficovi by sa pozdávalo spojenie referenda s voľbami. V prípade tohtoročných komunálnych to už nevyjde. Referendové otázky sú na Ústavnom súde SR a ten ešte nerozhodol.
     

Plebiscit iniciuje Aliancia za rodinu. Už má dosť podpisov na jeho vypísanie. Otázky sa týkajú homosexuálov a tradičnej rodiny. Referendum vyhlasuje prezident SR. Andrej Kiska požiadal Ústavný súd SR, aby preskúmal súlad predmetu referenda s ústavou a jeho zásah do základných ľudských práv a slobôd.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies