Ak bude ostrý štrajk učiteľov, deti môžu prísť do centrály SaS

NETKY.SK • 21 Január 2016, 08:49 • 2 min
Ak bude ostrý štrajk učiteľov, deti môžu prísť do centrály SaS

BRATISLAVA - Ak učitelia nastúpia do ostrého štrajku a nebudú učiť, opozičná Sloboda a Solidarita (SaS) privíta deti rodičov, ktorí ich nebudú mať kam umiestniť, v centrále liberálov.

slovakia

left justify in out

„Spokojné budú deti aj rodičia. Priestory prispôsobíme, budú tu hračky a ďalšie potrebné veci. Rodičia sa nemusia báť, o deti sa nebudú starať asistentky či politici, ale profesionálne učiteľky,“ vysvetlila kandidátka na poslankyňu za SaS Janka Cigániková, ktorá v hlavnom meste prevádzkuje sieť jaslí a škôlok. Odhaduje, že v centrále SaS budú schopní prijať počas prípadného štrajku asi stovku detí. „Svet tým nespasíme, ale možno motivujeme firmy, ktoré majú zamestnancov, a vyjdú im ako rodičom v ústrety,“ dodala Cigániková.


Poslanec za SaS Martin Poliačik spresnil, že ponuka liberálov sa týka najmä detí do desať rokov, ktoré by zo zákona nemali doma zostať bez dozoru rodičov. „Napriek všetkému dúfame, že štrajk nebude, vláda vyhodnotí situáciu ako krízovú, požiadavky učiteľov ako legitímne a problém bude riešiť,“ uzavrel Poliačik.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies